Verkstadschef Lastbilar & Transportbilar

Verkstadschef Lastbilar & Transportbilar

Är Du en driven och trygg lagspelare med erfarenhet kring ledarskap och reparation av transportfordon? Vi på Hedin Bil arbetar ständigt för att utvecklas inom fordonsbranschen och som en del av vår tillväxt söker vi nu en verkstadschef som vill vara med på resan.

Om rollen

Som verkstadschef är du ansvarig för den dagliga driften av verkstaden och det övergripande ansvaret handlar om att skapa en effektiv och trygg arbetsplats genom att upprätthålla och utveckla befintliga rutiner. En viktig del i tjänsten handlar även om skapa rätt förutsättningar för en hög kundnöjdhet. På vår Last- och Transportbilarsverkstad hanterar vi märkena Mercedes-Benz, Nissan och Dodge. Du kommer att arbeta på en utav Europas modernaste och mest fullutrustade last- och transportbilsanläggningar på hela 5 500 m2 - ytan är fördelad på 2 000 m2 bilhall och 2 850 m2 verkstad/reservdelar. Som anställd får man kontinuerligt ta del av våra utbildningsprogram, vilket ger goda möjligheter till att utvecklas i yrkesrollen.

I rollen som verkstadschef ingår omsättnings, beläggnings- och resultatansvar och att driva verkstaden mot uppställda mål och nyckeltal. Mycket fokus ligger på ledarskapet och ansvar för hela anställningscykeln - från rekrytering, ledning och fördelning av arbetet, resurs- och kompetenssäkring, utveckling- och engagemang av personal och lönesättning - till att upprätta hålla en trygg och regelmässig arbetsmiljö. Du har också ansvar för kapitaltillgångar såsom bilar, verktyg, utrustning och maskiner. Vidare har du fullt personalansvar för en grupp kompetenta och duktiga medarbetare som består av 12 mekaniker och 5 tjänstemän. Du rapporterar till Platschefen för anläggningen.

Din profil

Vi söker Dig som motiveras av utmaningar och att driva en verksamhet där du får möjlighet att utveckla men också utvecklas. I arbetet kommer du dagligen att möta våra kunder och du bör därför ha en väl utvecklad känsla för service och kvalitet. Du är ansvarstagande och kan hantera de påfrestningar och höga tempo som arbetet tidvis innefattas utav. För att lyckas i rollen som verkstadschef bör du i grunden ha en fordonsteknisk utbildning och erfarenhet från fordonsbranschen. Vi ser gärna att du har minst 3 års erfarenhet av en chefsroll och meriterande är om du också tidigare varit verkstadschef.

Stor vikt läggs vid din personlighet, och det är viktigt att du är intresserad av att arbeta med utveckling av såväl processer och arbetsrutiner som utveckling av dina medarbetare i teamet. Du drivs av att entusiasmera andra och skapa en bra teamkänsla. Du har goda allmänna datorkunskaper och det är meriterande om Du har kunskaper i affärssystemet Kobra.

B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en utmanande roll med spännande arbetsuppgifter, goda förtjänstmöjligheter och självständigt arbete i en region med goda förutsättningar. Sysselsättningsgraden är heltid med såväl fast som prestationsbaserad lön.

Kollektivavtal finns.

Välkommen med din ansökan!

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag. Skicka därför din ansökan redan idag!
Mer info
Kontaktperson Jörgen Bengtsson
Telefon 042-166321
Område Helsingborg
Yrkesroll Fordon, Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 9 feb 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.