Helsingborgs pastorat söker Fastighetschef

Helsingborgs pastorat söker Fastighetschef

Är du en trygg och stabil ledare med bred erfarenhet inom bygg- och fastighetsområdet? Vill du få möjligheten att arbeta i en bred roll med spännande projekt och har intresse av såväl moderna såsom kulturhistoriska byggnader? Då kan denna tjänsten vara rätt för dig!

För vår uppdragsgivares räkning, Helsingborgs pastorat söker vi nu en fastighetschef för rekrytering med ansvar för kyrkor, församlingshem, kapell, kyrkogårdsverksamhetens lokaler samt övriga fastigheter. Du blir en viktig del av ett kompetent och trevligt team av kolleger där dina närmaste medarbetare, som du har personal-, ekonomi- och budgetansvar för, består av fastighetsingenjör, VVS-tekniker och fastighetstekniker.

Företagspresentation
Fastighetsavdelningen utgör ett stöd för att pastoratets omfattande verksamheter ska nå uppsatta mål. Avdelningen är en viktig del i Helsingborgs pastorat som består av fyra församlingar, kyrkokansli samt kyrkogårdsförvaltning. Inom pastoratet ryms allt ifrån medeltida kyrkobyggnader till nyligen ombyggda församlingshem. Verksamheten omfattar 24 000 m2 och i pastoratet finns det över 100 000 invånare. Avdelningens kontor är beläget i en vacker miljö alldeles i anslutning till kyrkogårdsförvaltningen och Helsingborgs krematoriekyrkogård.

Om tjänsten
I rollen som fastighetschef ges du möjlighet att arbeta med kulturhistoriska byggnader och såväl driva byggprojekt som ansvara för att upprätta strategier och planer. Du gör utredningar, tar fram beslutsunderlag för kyrkoråd och andra instanser. Du kommer att ansvara för projektledning av ny-, om- och tillbyggnader och därvid arbeta i en lyhörd dialog med andra chefer i pastoratet. Vidare omfattas följande inom ditt ansvarsområde;
  • Kontinuerlig kontakt och samverkan med myndighetskontakter och Länsstyrelsen, Riksantikvarie och kommun samt samverkan med Svenska kyrkan nationellt och med Lunds stift när det gäller fastighetsfrågor.
  • Underhållsplanering, försäkringshandläggning och upphandlingsarbete.
  • Delaktighet i Helsingborgs pastorat fortsatt proaktiva arbetsmiljöarbete med ett resultatinriktat engagemang om att minska miljöpåverkan.
Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant högskoleexamen med inriktning mot fastighet/bygg, och en dokumenterad erfarenhet av liknande arbete samt förtrogenhet med de viktigaste fastighets-, underhålls- och planeringsprogrammen. Tjänsten kräver dessutom yrkeskunnande i digitaliseringsarbete och miljöutveckling.

Du har några års ledarerfarenhet och är en trygg, tillitsfull och lyhörd ledare. Är du dessutom ansvarsfull och strukturerad i ditt arbete, kan identifiera dig med svenska kyrkans kultur och värderingar och vill arbeta i en organisation som eftersträvar en god ekonomisk hushållning har du goda förutsättningar att lyckas i tjänsten.

Vi erbjuder dig
Ett omväxlande och utmanande arbete med många kontaktytor i en stabil organisation där du ges stor frihet under ansvar, möjlighet att påverka- och utveckla såväl ditt eget som verksamhetens arbete och där balans mellan arbetsliv och fritid värdesätts. Kulturen på arbetsplatsen präglas av en god gemenskap där man tillsammans aktivt värnar om en hög trivsel på arbetsplatsen

Placering & start
Tjänsten är placerad i Helsingborg och tillsättning är omgående eller enligt överenskommelse. Svenska kyrkan tillämpar individuell och differentierad lönesättning.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Daniel Hilvardén på telefonnummer 072-6006421 alternativt via mail: daniel@futureandfriends.se. Vid fackliga frågor besvaras dessa av Christer Chalmenborg, Vision, 042-189191, christer.chalmenborg@svenskakyrkan.se

Ansökan
Då vi tillämpar löpande urvalsarbete uppmanar vi dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen. Vi ser fram emot din ansökan.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 12 okt (21 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

För oss är framtiden viktig och vänskap är något vi håller högt. Vi är ett modern rekryterings- och bemanningsföretag.