Senior Redovisningschef till ForSea i Helsingborg

Senior Redovisningschef till ForSea i Helsingborg

Färjelinjen mellan Helsingborg och Helsingör är mycket viktig för regionen och en omtyckt, rörlig silhuett synlig från båda sidor om sundet. Genom täta turer, punktliga avgångar i alla slags väder trafikerar ForSea vårt älskade sund så att människor kan mötas och regionen utvecklas. Vi utvecklar ständigt vårt erbjudande för att möta både kunder och framtidens behov. Inom koncernen är vi ca 600 medarbetare.

Din primära uppgift blir att leda och utveckla medarbetarna i redovisningsteamet och i samarbete med dem ansvara för den legala redovisningen inklusive skatt för ett antal svenska och danska bolag.

Om tjänsten
I rollen som redovisningschef ansvarar du för att självständigt driva redovisnings- och skattefrågor i Sverige och Danmark. Din avdelning är ForSeas interna expert inom området. Du kommer tillhöra vår ekonomiavdelning och rapportera till CFO.

Din profil
Vi söker dig med minst sju års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, du har universitets eller högskoleutbildning inom ekonomi/redovisning. Erfarenhet av internationellt arbete samt god förståelse av dansk och svensk skattelagstiftning är mycket meriterande. Har du revisorsbakgrund är det ett extra plus. Du kommer vara en aktiv affärspartner till ledarna ombord på färjorna och i land.

Som person har du lätt för att kommunicera, är trygg i ledarrollen och vill utveckla dina medarbetare. Du är van att driva projekt samt utveckla systemstöd för att underlätta arbetet på avdelningen.

Då vi är en dansk - svensk organisation, är det en förutsättning att du kan kommunicera i tal och skrift på något utav språken samt göra dig förstådd inom det andra. Eftersom vi rapporterar till våra ägare utanför Sverige är en hög nivå på engelska en grundförutsättning.

Vad erbjuder vi?
Du blir en del av ett företag i tillväxt som befinner sig mitt i det vi kallar "Den gröna resan", en miljö- och kulturresa både internt och externt. Vi erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete i en koncern och en avdelning där det finns möjlighet att påverka och forma sin egen roll. Du tillhör ekonomifunktionen där redovisningsteamet är samlat på huvudkontor i centrala Helsingborg. Förutom vårt förmånspaket med bland annat friskvård, fri sjukvård och medicin erbjuder vi även möjlighet till flexibla arbetstider.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar ForSea med Dreamwork. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde till tjänsten är enligt överenskommelse. Du söker tjänsten på www.dreamwork.se bifoga vänligen CV och personligt brev.Vi kommer att kalla till intervju löpande så sök gärna tjänsten så snart som möjligt.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Magnus Axelsson på Dreamwork, magnus.axelsson@dreamwork.se
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)