Skadereglerare till skadeservice

Skadereglerare till skadeservice

Klappar ditt hjärta för att ge utomordentlig service och att göra våra kunder nöjda? Då kan vi erbjuda dig ett intressant jobb tillsammans med engagerade medarbetare! Eftersom vi är en växande organisation söker vi nu flera skadereglerare till skadeservice i Helsingborg.

Inom skadeservice i Helsingborg arbetar idag cirka 75 medarbetare fördelade på fyra grupper som tar emot skadeanmälningar från kunder oavsett vilken skada de råkat ut för. Vi ingår i skador & pensionsservice som ansvarar för att genom en flexibel skadereglering hantera försäkringsärenden snabbt och enkelt samt hantera Folksams liv-och pensionsadministration. Vi är idag cirka 1300 medarbetare runt om i landet som säkerställer att kunden blir nöjd och får ett bemötande präglat av personlighet, engagemang och ansvarstagande.

Det här gör du som skadereglerare på Folksam
Som skadereglerare möter du kunderna per telefon och ser till att kunden får rätt ersättning och handläggning av skadan. Du skapar ett gott kundmöte med hög tillgänglighet. Dina huvudsakliga uppgifter är att ta emot kundens anmälan, ställa frågor som för ärendet framåt, informera hur ärendet kommer att handläggas, besluta om ersättning och avsluta ärendet. I de flesta fall har du stöd av villkoren för bedömning av ersättning, men i vissa fall behöver du anpassa lösningar efter situationen och fatta beslut som är bra för både kunden och Folksam. I varje möte med kunden strävar du även efter att tillgodose kundens behov av försäkringar genom att förmedla behovet till kollegorna i försäljningsorganisationen.

Som nyanställd får du introduktion och utbildning för att säkerställa att du kommer in i jobbet.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har erfarenhet av serviceyrken med kundkontakt och kundvård. Det är mycket meriterande om du är van, och framförallt tycker om, att arbeta med telefonen som främsta arbetsredskap samtidigt som du effektivt noterar i systemstöd. Det är också meriterande om du har erfarenhet av försäkringsverksamhet och/eller skadereglering/handläggning. Du har avslutad gymnasieutbildning och gärna en eftergymnasial utbildning med relevant inriktning. För att kunna möta och ge service till alla våra kunder har du goda kunskaper i svenska och engelska samt gärna ytterligare ett språk. Då vi har flera olika skadesystem är det viktigt att du har en god datorvana och kan navigera i olika systemmiljöer.

Ärendena ska i hög utsträckning avslutas under första samtalet varför du måste kunna fatta snabba beslut och kommunicera dessa på ett tydligt sätt. Kan du inte avsluta ärendet under första samtalet så ansvarar du för dina ärenden. Då det oftast är ett högt tempo är det viktigt att du är lugn i stressade situationer, har förmåga att fokusera på rätt saker och snabbt kan anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är trygg i dig själv och vill serva kunden på ett lösningsorienterat och tillmötesgående sätt. Vidare har du lätt för att samarbeta med andra, tar ansvar för din prestation och lägger ner ett stort engagemang i ditt arbete.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, www.folksam.se/att-jobba-har.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 19 juni 2018. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan redan idag. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppcheferna Cyril Chebib, 0725-826530 & Johan Stolt, 0722-302009.

Fackliga representanter: FTF Wilhelm Berséus, 042-17 29 36, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 0708-316144, Handels Maria Bolin, 070-831 52 70.

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Folksam
Hemsida http://www.folksam.se/
Sista ansökningsdag 19 juni (1 dag kvar)