Strategisk Inköpare till Ecolean

Strategisk Inköpare till Ecolean

Kort om tjänsten

Vi söker en Strategisk Inköpare som ska arbeta med att utveckla och implementera inköpsstrategier för i första hand kategorin Polymer/plast till Ecolean's förpackningsproduktion - lokalt likväl som vid behov globalt. Som Strategisk Inköpare utvärderar du hur leverantörerna lever upp till ställda krav, du arbetar löpande med produktivitetsförbättringar och med att se till att interna likväl som externa lagar och regler efterföljs. Rollen innebär stora möjligheter att påverka hur arbetet med strategiskt inköp i bolaget utförs och du tillhör Ecolean's centrala inköpsfunktion och rapporterar till Supply Chain Manager.

Om verksamheten

Ecolean är ett snabbväxande globalt företag som erbjuder innovativa förpackningslösningar för flytande livsmedel, främst inom mejeri- och dryckesindustrin. Huvudkontoret ligger i Helsingborg tillsammans med en av produktionsanläggningarna. Ecolean har marknadsbolag i Ryssland, Pakistan, USA, Malaysia och Kina, samt kontor i Japan, Sydkorea, Thailand, Indonesien och Australien. Ecolean har idag kommersiella aktiviteter i över 30 länder och arbetar med några av världens ledande konsumentvarumärken inom livsmedel.

Mer om tjänsten

I syfte att identifiera och sätta relevanta besparingsmål påbörjar du ditt arbete som Strategisk Inköpare med att inventera/utvärdera befintliga leverantörer inom framförallt kategorin Polymer/plast. Utifrån detta arbete skapar du ett Supplier Score Card som tydligt visar hur leverantörerna presterar. Du arbetar med befintliga KPI'r likväl som du utvecklar och implementerar nya och för området relevanta.

Inom dina kategorier definierar och implementerar du kostnadseffektiva inköpsstrategier som samtidigt servar organisationen på bästa sätt - inte minst är du ett kommersiellt stöd till teknisk expertis inom aktuell kategori.

Du arbetar självklart med leverantörsförhandlingar, avtalsskrivning och resor till nya och gamla leverantörer.

Då du arbetar med inköp av råvara är omvärldsbevakning en viktig del i rollen.

Din profil

För att vara rätt för tjänsten tror vi att du har akademisk utbildning men ännu viktigare är dokumenterad erfarenhet och personlighet. För att lyckas i tjänsten behöver du troligen minst 5 års erfarenhet av att arbeta med kvalificerat inköpsarbete - har du också erfarenhet av inköp av Polymer/plaster samt råvaror är det starkt meriterande. Du har även erfarenhet av att arbeta med inköp till produktion och av att göra kvalitetsutvärderingar. Du är införstådd med att tjänsten innebär en del resor - huvudsakligen inom Europa.

Som person är du analytisk och har god problemlösningsförmåga. Du ser dig själv som en projektledare med bra planeringsförmåga, stort driv och förmåga till självständigt arbete. Du är en duktig förhandlare med god kommunikationsförmåga.

För att lyckas i rollen behöver du vara självgående, trygg i dig själv och har förmåga att ta plats - internt såväl som externt.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Magnus Axelsson, 042-17 66 17 alternativt magnus.axelsson@dreamwork.se
Mer info
Kontaktperson Magnus Axelsson
Telefon 042-176617
Område Helsingborg
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare, Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 21 feb 2020 (5 dagar kvar)