Rektor till Drottning Blanka Prästgatan i Helsingborg

Rektor till Drottning Blanka Prästgatan i Helsingborg

Drottning Blankas Prästgatan erbjuder utbildningar inom samhälls-, vård- och omsorg, ekonomi och hanterverksprogrammet med olika inriktningar. Skolan har idag cirka har ca 240 elever och cirka 20 medarbetare inklusive elevhälsoteam, studie- och yrkesvägledare och biträdande rektor.

Rektor till Drottning Blanka Prästgatan i Helsingborg

Vi erbjuder

Du har nu möjligheten att tillsammans med våra medarbetare och elever driva och utveckla Drottning Blanka Prästgatan i Helsingborg i en roll med stort mandat. Till din hjälp finns en skolchef, ett stort antal rektorskollegor runt om i landet och en stab som stöttar dig frågor som rör bland annat kvalitet, HR, juridik, marknad och ekonomi. Utöver en stimulerande arbetsplats och karriärmöjligheter erbjuds du självklart kompetensutveckling genom Academedia Academy och interna och externa samarbeten. Självklart omfattas din anställning på Drottning Blankas Gymnasieskola av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension och friskvårdsbidrag.

Om tjänsten

Som rektor du leder den operativa verksamheten och har det övergripande ansvaret för elever och medarbetare samt leder de verksamhetsstrategiska frågorna kring skolans utveckling och framtid. Som pedagogisk ledare har du i uppdrag att leda verksamheten mot uppsatta mål och skapa förutsättningar för en ökad måluppfyllelse. Drottning Blankas Gymnasieskolor har ett välutvecklat systematiskt kvalitetsarbete, där varje DBGY-rektor har en nyckelroll för att se till att varje elev ska kunna nå sin fulla potential och prestera resultat som ger många valmöjligheter för vidare studier.

Ett tydligt uppdrag kommer vara att utveckla den i ännu större utsträckning utveckla skolans kontakter med bransch och näringsliv och synas tydligare gentemot de elever som inte redan på ett tidigt stadium ser Drottning Blankas Gymnasieskola som sitt givna gymnasieval eller yrken.

Din profil

Vi söker dig som är en tydlig och närvarande ledare som med en god kommunikativ förmåga kan skapa en stabil och förtroendeingivande arena för både elever, vårdnadshavare och medarbetare. Du är en god organisatör och tycker om att arbeta strukturerat. Genom ett högt driv och energi och genom att var en god förebild lockar du fram det bästa hos medarbetare och skapar förutsättning för utveckling inom verksamheten. Du är en erfaren rektor som känner dig trygg i din roll och har en pedagogisk utbildning i grunden. Har du arbetat som rektor på gymnasienivå är det meriterande liksom om du har en pågående eller genomförd rektorsutbildning

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Då urval och intervjuer sker löpande ser vi gärna att du ansöker så snart som möjligt, dock senast den 20180624. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vid frågor kring tjänsten, kontakta skolchef Jens Levin på telefon 072-745 50 58.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996. Idag finns vi på 13 orter runt om i Sverige från Malmö i söder till Falun i norr. Vi bedriver utbildning inom följande gymnasieprogram: Ekonomi, Estetik, Handels- och administration, Hantverk, Hotell och turism, IT, Natur, Samhäll, Teknik och Vård- och omsorg. Alla våra skolor ligger centralt och är personliga med god sammanhållning, trivsam atmosfär och engagerad personal. Hos oss på Drottning Blankas Gymnasieskola följer vi ledstjärnan "Personligt engagemang för bättre resultat". Den representerar vad vi vill skall känneteckna Drottning Blankas Gymnasieskola - genom ett personligt engagemang från såväl personal som elever skall vi nå ett bättre resultat. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se