Planerare med inriktning Dispatcher

Planerare med inriktning Dispatcher

Kort om tjänsten
Vi söker nu en Planerare med inriktning Dispatcher. Tillsammans med kollegorna inom avdelningen bidrar funktionen till att Helsingborgs Hamn är Nordens mest effektiva hamn och skapar förutsättningar för en hög produktivitet och kundnöjdhet inom Operations. Konsultuppdraget börjar omgående och för rätt person finns det chans för anställning hos kunden efter uppdragets slut. SÖKORD: container, planerare, dispatcher, produktionsflöden, produktionsscheman

Om verksamheten
Helsingborgs Hamn är en av Sveriges största färjehamnar, en containerspecialist och en av norra Europas ledande hamnar. Hamnen erbjuder rederier, transportörer och speditörer en attraktiv infrastruktur med effektiva tåg-, väg- och sjöförbindelser sju dagar i veckan, året om. Åtta av tio varor kommer via sjövägen till Sverige. Gods transporteras till och från hamnen genom rederier som med linjer via de stora hubbarna i Europa når hela världen.

Mer om tjänsten
Containerplanering är en ny enhet med uppdrag att effektivt och kundorienterat planera lossning och lastning av gods inom hamnen, främst container via båt. Inom ansvarsområdet finns även hantering och planering av hamnens yard, gods via tåg och lastbil samt service till våra kunder som hämtar eller lämnar gods som ska lagras. Enheten ansvarar för att säkerställa en smidig drift för kollegorna på stuveriavdelningen när arbete i hamnen pågår. Enheten är ny och medarbetarna har möjlighet att tillsammans med ansvarig chef påverka utformning av arbetet för att på bästa sätt lösa uppdraget. I enheten kommer det att finnas ca 15 kollegor fördelat på funktioner som Planerare, Dispatchers, Gate, Tull och Cargoservice. Enheten arbetar utifrån behov identifierat av planeringen av anlöp och under tiden produktion pågår. Vissa funktioner bemannas under dygnets alla timmar och veckans alla dagar. I funktionen som Dispatcher hanterar du operativa frågor med fokus på att säkerställa en smidig och effektiv produktion. Du utgår från det som kollegorna inom Containerplanering har planerat och har nära dialog med arbetsledare och stuverimedarbetare för att lösa uppkomna utmaningar i systemet under pågående produktion. Under året byter vi verksamhetssystem, vilket medför förändringar i arbetssätt, förhållningssätt och samarbeten. Du har en viktig roll i arbetet för att fortsätta implementera nya arbetssätt.

Din profil
För att trivas och lyckas i rollen är du en lösningsorienterad och mycket kommunikativ lagspelare med god verksamhetskunskap. Du gillar att arbeta med korta ledtider och har en hög servicegrad samtidigt som du är tydlig med hög förmåga att prioritera och fatta snabba beslut. Du behåller lugnet i pressade situationer. Du har god systemförståelse och använder datasystem för ett effektivt arbete. Vi ser att du har: - Erfarenhet från trafikplanering eller planering av daglig produktion - Eftergymnasial utbildning med inriktning logistik är meriterande men inget krav - Erfarenhet från produktion eller produktionsnära roll - Datorvana - Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift Då rollen är ny förväntas du medverka i arbetet med att sätta rutiner och arbetssätt. Detta är funktionen för dig som gillar tempo, problemlösning, koordinera och att skapa en smidig arbetsvardag för dina kollegor i produktionen.

Ansökan
Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande.

Om Dreamwork
På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn’s Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s ”Entrepreneur of the Year”. Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001.

Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Administration, Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.dreamwork.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)