Teknisk säljare

Teknisk säljare

Inom Derome är vi idag över 2200 medarbetare som jobbar för en mer hållbar framtid.

Här finns trevliga kollegor, goda karriärmöjligheter och chans att växa genom utbildning. Vi jobbar hårt för att varje medarbetare ska trivas och vilja stanna länge hos oss. Varje år gör vi roliga trivselaktiviteter och lägger extra kraft på hälsa och välmående, ett hälsosamt och balanserat arbetsliv är viktigt för oss. Vi vill att du som jobbar här ska ha det bra och känna stolthet att vara en del av Sveriges största familjeägda träindustri.

Placeringsort

Helsingborg

Arbetsuppgifter

Vi växer och behöver anställa nya medarbetare, vi söker därför efter en Teknisk säljare till vårt kontor i Helsingborg!

Vi är ett gott team som brinner för försäljning samtidigt som vi jobbar för att underlätta byggarens vardag. Vi håller en nära dialog med kunden från offert och konstruktion till leverans.

Arbetet som Teknisk säljare hos Derome Träteknik innefattar i huvudsak att ta fram konstruktions- och tillverkningsritningar, göra konstruktionsberäkningar och arbete med att sälja våra taklösningar. I den säljande delen ligger både att vårda våra befintliga kundrelationer, hitta nya kunder och ta fram offertunderlag i nära samarbete med dessa.

Tjänsten innefattar bl a:
  • Att konstruera takstolar, bjälklag, balkar, pelare mm samt dimensionera infästningar och upprätta takplaner
  • Att sälja takstolar och takkoncept, samt marknadsföra koncernens övriga sortiment
  • Kontinuerlig kontakt med såväl nya som befintliga kunder
  • Uppsökande verksamhet/besöksbokning
  • Bearbetning i föreskrivande led
  • Offertgivning
  • Budgetansvar på kund- och projektnivå
  • Att du bearbetar marknaden tillsammans med säljchef region som också blir din närmsta chef.
Vi söker dig som tycker det är roligt att sälja och göra affärer i ett högt tempo. Du är kundens närmaste kontakt och står för service och kvalitét. Som Teknisk säljare är du en viktig länk i den totala kedjan från konstruktion till försäljning och färdigt projekt.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Teknisk säljare hos oss tror vi att du har god förståelse för konstruktion och produktionsflöde. Byggkunskap, branschkännedom och ett kontaktnät inom området är meriterande. Som person är du serviceinriktad, en lagspelare, strukturerad och självgående. Erfarenhet av uppsökande försäljning kommer du att ha glädje utav.

Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördelning och ser gärna en spridning i ålder och etnisk/kulturell bakgrund hos våra medarbetare.

Övrig information

Tjänsten är tillsvidare, på heltid och med tillträde snarast. Placeringsort är vid vår anläggning i Helsingborg.

För mer information om tjänsten, kontakta vår Försäljningschef i regionen; Anton Larsson på 044 - 20 78 94.

Passa tjänsten ovan in på dig? Tveka då inte, ansök redan idag! Vi vill ha din ansökan senast 9 augusti och gärna tidigare, då vi tillämpar löpande tillsättning av tjänsten.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sista ansökningsdag

2020-08-09
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 aug 2020 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Derome är Sveriges största familjeägda träindustri med en verksamhet som omfattar allt från skog till färdigt hus. Vi sysselsätter 2 200 anställda på fler än 60 orter i Sverige, Norge och Tyskland och omsätter 8 miljarder kronor.

I verksamheten finns även Sveriges största leverantör av trätakstolar med produktionsanläggningar i Derome, Mjölby, Tanum och Kalix. Vi är även en komplett tillverkare av prefabricerade produkter i trä såsom tak- och golvkassetter, väggar och husstommar.

För mer information om Derome se www.derome.se