Affärscontroller till Catena

Affärscontroller till Catena

Kort om tjänsten

Som affärscontroller på Catena utgör du ett verksamhetsstöd i ekonomiska frågeställningar som lönsamhetsanalys, investeringsuppföljning samt i samband med köp och sälj av fastigheter och är därmed ett viktigt stöd till både ledning och regioner. Som affärscontroller rapporterar du till Catenas redovisningschef.

Om verksamheten

Catena är ett modernt, börsnoterat fastighetsbolag som på ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien. Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Mer om tjänsten

Till dina arbetsuppgifter som Affärscontroller hör bl.a.:
  • Vara ett affärsstöd och föra dialog med ledning och regioner - både ur ett affärsperspektiv och finansiellt
  • Utföra interna värderingar av fastigheter och vara Catenas kontaktyta mot externa värderare
  • Aktivt delta i Due Diligence processer samt granska/upprätta tillträdesbokslut vid förvärv och försäljning
  • Ta systemansvaret för system avseende verksamhetsanalys
  • Vid kvartalsbokslut tar du en aktiv del i att säkra kvalitén i rapporterna
  • Koordinera budgetarbetet
  • Implementera nytt system för verksamhetsstöd
Din profil

Vi ser att du är högskoleutbildad ekonom - troligen med inriktning mot redovisning och/eller controlling och du har arbetat som ekonom i minst 10 år efter dina studier. Du känner att dina år i arbetslivet gett dig en gedigen grund att stå på och är mycket trygg inom området redovisning.

Kanske har du tidigare erfarenhet av att arbeta som controller med fokus på affären - om inte, ser du det som ett bra nästa steg för dig. Du är en person med förmåga att "tänka affär" och är självklart analytisk och kommunikativ. Tidigare erfarenhet av att arbeta med fastigheter är meriterande - om inte är du självklart beredd att läsa in dig på området.

För att vara rätt person för Catena är det av stor vikt att du är en prestigelös lagspelare som inte tvekar att "hugga i" där det behövs.

Du är en mer än medelgod användare av Excel och har ett öga för hur logiken i system för verksamhetsstöd fungerar.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt eftersom urvalsprocessen sker löpande. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot ansökningar via mail. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Malin Nissen, 042-17 66 13 alternativt malin.nissen@dreamwork.se.
Mer info
Kontaktperson Malin Nissen
Telefon 042-17 66 13
Område Helsingborg
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 4 feb (12 dagar kvar)