Teknisk säljare / Key Account Manager

Teknisk säljare / Key Account Manager

Nu vill vi prata med dig som vet precis hur en lastbil fungerar, kan fordonsbranschen på dina fem fingrar och som dessutom är en riktigt vass säljare!

Vi på Carrier förstärker vår säljorganisation med ytterligare en Teknisk säljare/Key Account Manager som vill utveckla affärsmöjligheter med såväl nya som befintliga kunder av kylaggregat till tungsidan och som kommer ha en nyckelroll på vår fortsatta tillväxtresa i Sverige. Vi söker dig som har erfarenhet och teknisk kunskap av tunga lastbilar och släp och kylaggregat. Carrier Corporation är världsledande inom värme-, ventilation, luftkonditionering- och kyllösningar (HVAC). Carrier AB är ett dotterbolag till United Technologies Corporation (UTC). Företaget har ett nätverk av forsknings-och utvecklingscentra, 67 produktionsanläggningar och sju ledande konstruktionscentra runt om i världen. Carrier distribuerar produkter och tjänster via ett världsomspännande nätverk av ägda eller oberoende distributörer och återförsäljare i mer än 180 länder på sex kontinenter.

Som Teknisk säljare/Key Acccount Manager hos oss på Carrier har din kundportfölj har en stor bredd och du kommer att bearbeta tre olika kundgrupper: bilåterförsäljare, påbyggare samt slutkunder. Dessa innefattar att du träffar allt ifrån den lokala påbyggaren med bygdens största kontaktnät, till den affärsmässige bilåterförsäljaren och såklart den som nyttjar våra fantastiska produkter varje dag: åkaren. Ingen dag är den andra lik hos våra olika kunder, vilket skapar en spännande variation och dynamik i försäljningsarbetet.

Ditt distrikt innefattar Sverige (västra Götaland exkluderat, där vi har vår andre säljare), med huvudsakligt fokus på Södra Sverige och Stockholm/Mälardalen. Du ansvarar själv för att planera och strukturera din tid, vilket kommer vara avgörande för att vara lyckosam i tjänsten. Då distriktet är stort, medför det såklart att du behöver få ekvationen att gå ihop med ditt övriga livspussel! Vi tror att du är en sådan person som bara älskar friheten att vara på resande fot och som älskar pulsen där ute på fältet - har vi rätt? Du utgår med fördel från vårt kontor i Helsingborg där vår tekniska personal finns, men det går även bra att utgå hemifrån om du bor i Stockholm/Mälardalen.

Vi söker dig som
  • Har minst 5 års erfarenhet av uppsökande försäljning mot lastbils- eller fordonssidan
  • Är van att hantera olika typer av kundgrupper, både större och mindre kunder
  • Älskar att vara ute hos kund och skapa långsiktiga kundrelationer
  • Har intresse av branschen, dess utveckling och som kan relatera till våra kunders vardag
  • Är mycket självgående som säljare och som trivs med att skapa din egen struktur
  • Har god vana av att jobba i CRM system (vi använder Sales Force) och som förstår vikten av god rapportering
  • Har B-körkort
Vi erbjuder
  • Stor frihet under ansvar - vi har tillit till våra säljares förmågor och kapacitet
  • Chansen att bli en nyckelspelare i ett stort, stabilt och internationellt företag
  • Möjligheten att fokusera på att bygga långsiktiga relationer och bry dig om dina kunder
Låter det här som en tjänst som är klippt och skuren för dig? Då ska du söka tjänsten, varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kristin Axelsson. Alla intervjuer kommer under rådande omständigheter ske via video - med ett fysiskt möte med slutkandidat innan anställning. Intervjuer och kandidatdialoger sker i slutet av augusti men du är varmt välkommen med din ansökan redan nu. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 19 aug 2020 (12 dagar kvar)