Strategisk inköpare

Strategisk inköpare

Kort om tjänsten

Till CG Drives & Automation (f.d.Emotron) söker vi nu en erfaren Strategisk Inköpare - gärna med teknisk kunskap och erfarenhet från elektronikbranschen. Tjänsten är ett föräldravikariat på drygt ett år med startdatum 191201.

Om verksamheten

CG Drives & Automation (f.d. Emotron) är ett green tech företag som utvecklar produkter och lösningar för att styra och övervaka elmotorer för energieffektiva och säkra processer. Vi erbjuder kompletta drivsystem baserade på ett sortiment av standardprodukter och dedikerade lösningar, inklusive frekvensomriktare och mjukstartare. Våra målbranscher är kraftproduktion, vatten/avlopp, processindustrier, gruvdrift, infrastruktur och maskinbyggare.
Våra marknadskanaler är slutanvändare, systemintegratörer, OEM och distributörer.
CG Drives & Automation har 200 medarbetare i Sverige, Tyskland, Nederländerna och Indien.
Vårt huvudkontor ligger i Helsingborg, där också vår produktions- och testanläggning finns.
Vi är del av CG som är en ledande global aktör som ligger i framkant när det gäller hantering och tillämpning av elektrisk energi.
Våra kärnvärden är de tre I:na - Integrity, Imagination och Individual - med kunden i fokus.

Läs mer på:
https://www.emotron.se/

Mer om tjänsten

På CG Drives & Automation är inköpsarbetet en mycket central del för hela verksamheteten. I våra produkter ingår det en mängd olika komponenter från många olika leverantörer världen över.

Rollen är främst strategisk (sourcing) men viss del av operativt arbete (procurement) förekommer också. I din roll ingår bland annat följande arbetsuppgifter:
  • arbete i en dynamisk inköpsorganisation som har till uppgift att etablera och utveckla nya och befintliga leverantörer i Sverige och utomlands
  • förhandling och upprättande av avtal
  • genomförande av leverantörsbedömningar och utvärdering av dessa i linje med företagets policy
  • delta aktivt i olika inköpsprojekt
  • arbete med marknadsanalyser och benchmarking av leverantörer
  • ansvara för några leverantörer rent operativt i det dagliga arbetet
  • sträva mot ständiga förbättringar och ökad effektivitet
Du arbetar nära både strategiska (sourcing) och operativa (procurement) inköpare och rapporterar direkt till inköpschefen.

Din profil

Vi söker dig som har för tjänsten lämplig utbildning och minst fem års erfarenhet av inköp från internationella leverantörer. Erfarenhet från elektronikprodukter som kontraktstillverkas och standard elektronikkomponenter, ser vi som ett plus.
Då CG Drives arbetar i SAP är det meriterande om du har arbetat i det affärssystemet tidigare.
Goda kunskaper i Excel är ett krav.
Då tjänsten innehåller många kontaktytor, både nationellt och internationellt, behöver du kunna kommunicera både på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi söker dig som är en anpassningsbar och flexibel lagspelare. Du är en utåtriktad person med gott omdöme som tycker om att samarbeta. Vi uppskattar egenskaper som förändringsbenägen, drivande, noggrann, strukturerad och självständig. Du ska vara analytisk, och ha mycket god kommunikations- och förhandlingsförmåga.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande.
Frågor om tjänsten besvaras av vår rekryteringskonsult Aleksandra Sivarsson 040-826 89, aleksandra.sivarsson@dreamwork.se
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 22 nov 2019 (10 dagar kvar)