Kort om tjänsten

Till CG Drives & Automation (f.d. Emotron) söker vi nu en Operativ Inköpare - gärna med erfarenhet av affärssystemet SAP.
Här får du arbeta i en dynamisk och internationell organisation där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.
Tillträdesdatum snarast, preliminärt 191201.

Om verksamheten

CG Drives & Automation (f.d. Emotron) är ett green tech företag som utvecklar produkter och lösningar för att styra och övervaka elmotorer för energieffektiva och säkra processer. Vi erbjuder kompletta drivsystem baserade på ett sortiment av standardprodukter och dedikerade lösningar, inklusive frekvensomriktare och mjukstartare. Våra målbranscher är kraftproduktion, vatten/avlopp, processindustrier, gruvdrift, infrastruktur och maskinbyggare.
Våra marknadskanaler är slutanvändare, systemintegratörer, OEM och distributörer.
CG Drives & Automation har 200 medarbetare i Sverige, Tyskland, Nederländerna och Indien.
Vårt huvudkontor ligger i Helsingborg, där också vår produktions- och testanläggning finns.
Vi är del av CG som är en ledande global aktör som ligger i framkant när det gäller hantering och tillämpning av elektrisk energi.
Våra kärnvärden är de tre I:na - Integrity, Imagination och Individual - med kunden i fokus.

Läs mer på:
https://www.emotron.se/

Mer om tjänsten

I din roll som Operativ Inköpare hos CG Drives har du ett övergripande ansvar för att planera och styra varuflödet, vilket innebär att du ansvarar för att säkerställa att leveranser sker enligt avtal, regler och rutiner. Du arbetar proaktivt genom uppföljning, analys och kravställning.
I din roll ingår bland annat följande arbetsuppgifter:
  • Beställningar av varor i rätt tid och kvantitet
  • Leverantörsbevakning och uppföljning samt vid behov kontakt med alternativa leverantörer
  • Arbeta aktivt med rapporter och listor för att förebygga brister
  • Informera och supporta den övriga organisationen i inköpsrelaterade frågor
Du arbetar nära strategiska inköpare (sourcing) och rapporterar direkt till inköpschefen.

Din profil

Du har minst en gymnasieutbildning samt dokumenterad erfarenhet av inköp mot tillverkande industri. Vi ser gärna att du har 3-5 års erfarenhet av inköp från internationella leverantörer avseende både elektronik- och mekanikkomponenter.
Då CG Drives använder affärssystemet SAP är erfarenhet av det meriterande. Du har även mycket goda kunskaper i Excel och kommunicerar obehindrad i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi söker dig som är en anpassningsbar och flexibel lagspelare. Du är en utåtriktad person med gott omdöme som tycker om att samarbeta. Vi uppskattar egenskaper som förändringsbenägen, drivande, noggrann, strukturerad och självständig. Du ska vara analytisk, och ha mycket god kommunikations- och förhandlingsförmåga.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av vår rekryteringskonsult Aleksandra Sivarsson 040-826 89, aleksandra.sivarsson@dreamwork.se
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 22 nov 2019 (2 dagar kvar)