Logistikadministratör till DHL

Logistikadministratör till DHL

Är du en flexibel och proaktiv person? Vill du arbeta med administration inom logistik och transport på välkända DHL i Helsingborg? Vi söker nu nya engagerade medarbetare med administrativt ansvar.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag på heltid som initialt varar i ca 6 månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos DHL. Det finns goda möjligheter till förlängning av uppdraget.

Om företagetDHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är "logistikbolaget för hela världen". DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. DHL ingår i koncernen Deutsche Post DHL som finns i 220 länder och har 570 000 anställda. Genom sitt globala nätverk kan DHL erbjuda sina kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har cirka 4000 medarbetare och 65 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

ArbetsuppgifterI rollen som Logistikadministratör på DHL i Helsingborg har du ett övergripande administrativt ansvar. Med fokus på proaktivitet, ansvar och flexibilitet arbetar du i kundernas olika affärssystem med trafikrelaterade administrativa uppgifter. Dina huvudsakliga ansvarsområden innebär att hantera transport- och importbokningar, ta emot aviseringar och följa diverse sändningar. Du har därtill löpande kundkontakt och besvarar ofta frågor från avsändare och leverantörer, främst via mail och telefon, både på svenska och engelska.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Gymnasial utbildning
  • Arbetslivserfarenhet av administration och koordination (meriterande)
  • Erfarenhet av logistikbranschen (meriterande)
  • God datorvana och kunskaper i Microsoft Office (Word/Excel/Outlook)
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
För att lyckas i rollen är du serviceinriktad, proaktiv och lyhörd. Vi ser att du har en god kommunikationsförmåga och trivs i nära samarbete med andra. Då arbetet innebär högt tempo och varierande arbetsuppgifter är du flexibel som person med förmågan att prioritera när förutsättningarna plötsligt förändras. Därtill driver du ett självständigt och lösningsorienterat arbete med en ständig vilja att utvecklas i din roll. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Helsingborg
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Logistik, administration, administratör, koordination, leverans, DHL, heltid, Helsingborg, konsultuppdrag, visstid, DHL Freight
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Administration, HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.