Koncernredovisningsekonom till Hyresgästföreningen

Koncernredovisningsekonom till Hyresgästföreningen

Har du tidigare erfarenheter av koncernredovisning? Vill du ansvara för konsolideringen för koncernen och rapportering för verksamhetens fastighetsbolag? Vill du dessutom arbeta hos en arbetsgivare som gör nytta för många människor varje dag? Då kan denna tjänst inom koncernredovisning hos Hyresgästföreningen vara något för dig!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Hyresgästföreningen.

Om företagetHyresgästföreningen kämpar för alla människors rätt till ett bra hem. Konkret innebär det att dem förhandlar hyror för cirka 3 miljoner hyresgäster och erbjuder rådgivning och stöd till deras medlemmar. Verksamheten bygger till stor del på frivilliga insatser från en halv miljon medlemmar som på lokal, regional och nationell nivå. Hyresgästföreningen finns i hela Sverige och har cirka 850 medarbetare fördelade i nio regioner och ett riksförbund. Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos Hyresgästföreningen? Klicka runt på deras webb för att lära känna dem lite mer: https://www.hyresgastforeningen.se/

Din tjänst finns på Hyresgästföreningens nya nationella ekonomienhet som består av 14 engagerade medarbetare.

ArbetsuppgifterI din roll som koncernredovisningsekonom arbetar du både med Hyresgästföreningens bolag och med redovisning för Hyresgästföreningens koncern. Du ansvarar för konsolideringen för koncernen, för rapportering för våra fastighetsbolag samt att kvalitetssäkra finansiell information från samtliga dotterbolag.
En vanlig arbetsdag består av:
  • Kvalificerad redovisning så som månadsbokslut, årsbokslut samt årsredovisning
  • Skatter och deklarationer
  • Periodiska avstämningar av huvudbokskonton
  • Ansvara för den löpande bokföringen av vissa bolag som ingår i koncernen
  • Konsolidering
Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Högskoleutbildning eller motsvarande eftergymnasial utbildning med inriktning inom redovisning
  • Några års erfarenhet ifrån kvalificera redovisningsarbete
  • Erfarenhet från koncernredovisning, K3-regelverket
  • Mycket goda kunskaper i Office-paketet
Meriterande
* Erfarenhet av redovisning i en ideell förening eller av redovisning i fastighetsbolag

För att passa in i rollen har du en analytisk förmåga där du kan tänka abstrakt och komplext inom det ekonomiska området. Därtill tar du stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter, utförandet av dessa och säkerställer att alla blir slutförda i tid. Du har förmåga att strukturera och prioritera rätt saker och håller tidsramar. Vidare är det viktigt för dig att vara noggrann med detaljer i det dagliga arbetet och du lämnar inget ogjort. Du är prestigelös och motiveras av att agera problemlösande. Du kommer trivas i gruppen om du är en hjälpsam lagspelare.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm eller Helsingborg
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: koncernredovisningsekonom, redovisningsekonom, accountant, ekonom, koncern, hyresgästföreningen, fastighetsbolag, fastigheter, föreningar, K3,
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!