Business Controller Supply Chain Bostik Northern Europe

Business Controller Supply Chain Bostik Northern Europe

Arbetsuppgifter

I denna roll ansvarar du för controllerfunktionen inom Supply Chain och har ansvar för standard cost-kalkyler, IC-priser och för att rapportering till huvudkontoret är korrekt och i tid. Du analyserar, följer upp och driver förändringar i hela Northern Europe. Din roll innebär täta kontakter med CEO, CFO, produktionsdirektör, produktionsledare, logistik-/inköpschef, IT-chef och R&D-chef.

Arbetsuppgifter och målsättningar

· Analysera och följa upp produktions- och inventeringsvarianser, inköpsdifferenser, produktkalkyler, besparingar och omkostnader

· Bistå med att sätta upp corrective actions och handlingsplan och följa upp

· Vara delaktig i lagerinventeringar

· Arbeta aktivt med förbättringsarbete såväl vad gäller processer som vid avvikelser

· Ta fram rapporter enligt KPI, följa upp och sälja in till organisationen

· Medverka till att företaget når budgeterad försäljning och resultat genom rådgivning och ekonomistyrning

· Bistå vid framtagandet av Full Year Forecast per kvartal

· Bistå vid framtagandet av produktionsbudget, CAPEX- och omkostnadsbudget och 5-årsplan

· Beräkna produktkalkyler

· Ansvarig CAPEX-uppföljning

· Essbaserapportering

Vem är du och vad erbjuder vi?

Vi söker dig som är civilekonom med inriktning ekonomistyrning eller motsvarande.
Du har flera års erfarenhet av en liknande controllerroll gärna från större tillverkande internationellt bolag. Beroende på person kan vi också se någon nyutexaminerad på tjänsten. Utmärkta Excelkunskaper är en förutsättning och du har god vana av affärs- och rapporteringssystem, gärna SAP. Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Som person är du framåt, självgående, prestigelös och har lätt för att prioritera. Du är affärsinriktad och analytisk och skapar dig snabbt en helhetsbild av det som behövs göras. Hos oss får du ta stort eget ansvar och för rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter inom koncernen!

Kontaktperson:

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med rekryteringskonsult Jenny
Kullberg. Har du frågor om tjänsten ringer du 0734-15 98 60. Är du intresserad av tjänsten skickar du din ansökan till jenny@kullbergheadhunting.se så snart som möjligt, dock senast 9/3 2020 - vi arbetar alltid med löpande urval så skicka din ansökan asap. Är det inte dig vi söker men du vet vem vi söker? Tipsa då om din kandidat med namn, telefonnummer och motivering på ovan mailadress. Rätt tips som leder till anställning belönas med en hittelön på 7000 kr.
Mer info
Kontaktperson Jenny Kullberg
Telefon 0734159860
Område Helsingborg
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.bostik.com/sv/sweden/
Sista ansökningsdag 9 mars 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bostik Group är en av världens ledande tillverkare av lim, tätningsmedel samt spackel, fix & fog. Bostik servar bygg, gör-det-själv- och industrimarknaden med sina produkter. Företaget omsätter 1,95 miljarder. Bostik Group har 50 produktionsställe med 6000 anställda, fyra forsknings- och utvecklingscentra samt tio "applied research centres".

Sedan februari 2015 ingår Bostik i den franska koncernen Arkema SA, vilken har en årlig försäljning på ca 7,7 miljarder. Huvudkontoret ligger i Paris, koncernen har 137 produktionsanläggningar, 61 i Europa, 34 i Nordamerika och 42 i Asien.

I Bostik Northern Europe ingår totalt fyra länder; Sverige, Norge, Danmark och
Finland. Organisationen omsätter omkring EUR 60 miljoner och har 110 anställda.
Huvudkontoret ligger i Helsingborg där produktion, utveckling och administration ligger samlat. För mer information om Bostik besök www.bostik.se