Strategisk inköpare

Strategisk inköpare

Öresundskraft söker nu en Strategisk inköpare, en viktig roll i en organisation präglat av kompetens och utveckling. Har du erfarenhet av LUF och LOU? Vill du veta mer om den här tjänsten som innefattar både stora komplexa upphandlingar och enklare inköp? Då ska du fortsätta att läsa.

Med innovation, nytänkande och bra service gör vi allt för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Vi erbjuder smarta produkter, smarta val. Allt i samklang med vår vision om att erbjuda bra, effektiva och hållbara lösningar för en bättre värld. Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. För mer information besök www.oresundskraft.se och http://braenergi.oresundskraft.se/

Om tjänsten
Inköp hos oss har en stor bredd med varierande omfattning och volym. Vi förser verksamheten med såväl enklare förnödenheter som IT-system och funktionsentreprenader. Vidare är det inköpsfunktionens uppgift att tillse att inköp görs enlighet med våra interna riktlinjer och att våra leverantörers fulla potentialer realiseras. Vi erbjuder en bred och omväxlande tjänst i ett företag med korta beslutsvägar. Du arbetar med stort eget ansvar och får möjligheten att utvecklas inom ett spännande yrkesområde i en bransch i stor förändring.

Som strategisk inköpare är din huvudsakliga uppgift att upphandla varor, tjänster och entreprenader i nära samarbete med våra beställare och kategoriledare. Du känner dig bekväm med att både leda projekt och vara aktiv deltagare i projekt - allt beroende på situation. Du stödjer våra avtalsteam där du med din affärsmässighet säkerställer att rätt tekniska som kommersiella krav kommuniceras till leverantörerna. Du deltar även i förhandlingar, möten och uppföljning av våra leverantörer.

Som strategisk inköpare utvecklar du tillsammans med dina kollegor vår inköps- och upphandlingskompetens, som självklart resulterar i betydande kostnadseffektiviseringar.

Tjänsten är placerad i den koncerngemensamma funktionen GF Inköp. Du tillhör ett inköpsteam på 7 personer och rapporterar till Inköpschefen.

Din profil
Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning inom teknik, inköp eller ekonomi. Några års erfarenhet från inköp och kunskap/erfarenhet av LOU/LUF ser vi som nödvändigt för tjänsten.

Du är självgående och har mycket goda kunskaper i det svenska språket och kan uttrycka dig på ett tydligt sätt i tal och skrift. Som person kännetecknas du av en hög integritet och för din förmåga att kunna arbeta strukturerat och organiserat. Du är kommunikativ, tycker om att samverka med andra och kan möta företrädare från hela vår organisation på ett framgångsrikt sätt. Du har förmågan att förstå verksamhetens behov och ta kunskapen vidare till konkreta lösningar som fungerar väl både för våra beställare som för organisationen som helhet. Du har ett eget driv och kan fatta egna beslut och antar de utmaningar som finns inom ditt ansvarsområde. Naturligtvis brinner du för inköp!

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss och Öresundskraft vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Känner du igen dig? Då hoppas vi att få läsa din ansökan inom kort.

Kontaktperson och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark. Ansökan sker genom att du registrerar dig här samt bifogar meritlista samt personligt brev. Badenoch & Clark använder videointervjuer och tester som urvalsverktyg. Håll gärna utkik i din inkorg. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Madeleine Neidert, madeleine.neidert@badenochandclark.se eller 0736-84 89 84.

Fackliga kontaktpersoner
Vesna Sulejic, Vision, 042-490 3164
Moradpoor Marjan, Akademikerna, 042-490 3296
Johan Sonesson, Ledarna, 042-490 3663
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 29 sept (4 dagar kvar)