Verkstadschef

Verkstadschef

Vi söker en Verkstadschef till Helsingborg

Vår uppskattade verkstadschef har valt att gå vidare i sin karriär och Börjessons behöver därför förstärkning till vår fullserviceanläggning i Helsingborg.

I Helsingborg är vi auktoriserade för Volkswagen Personbilar, Skoda och SEAT. På anläggningen i Ängelholm har vi auktorisation för att ta hand om bilar av varumärkena Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT och Volkswagen Transportbilar. I Klippan auktoriserade för Volkswagen, Skoda, SEAT och Volkswagen Transportbilar. Börjessons Bil jobbar med roliga uppdrag och spännande utmaningar.

Dina arbetsuppgifter

Ansvarsområdet som verkstadschef innebär att styrning, planering och drift inom verksamhetsområdet, som även innefattar reservdelsansvaret för anläggningen, sker med högsta effektivitet och lönsamhet. Ansvaret omfattar att leda och coacha verkmästare och administratörer såsom servicerådgivare, reservdelspersonal, verkstadsadministratörer och garantihandläggare i det dagliga arbetet.

Som verkstadschef säkerställer du att verksamhetsområdet uppfyller märkesstandardkraven. Uppgifterna omfattar budget- och lönsamhetsberäkning, kund-och kvalitetsuppföljning, hantera kundsynpunkter och kundreklamationer samt vara delaktig i förhandlingar och upphandlingar med försäkringsbolag, leverantörer och kunder. Du bevakar även information från generalagenter, myndigheter och kunder samt samarbetar väl med kontrollanter från kontrollerad bilverkstad.

Arbetet inkluderar personaladministration, personalhantering och kompetensutveckling samt du är delaktig i rekrytering och rehabilitering.

Personliga egenskaper

Du är redan idag en uppskattad ledare då du haft ledande roller inom en personbilsverkstad. Vi söker dig som är trygg och stark i ditt ledarskap samt van vid att driva och vara närvarande som chef. Viktigt är att du är van vid att leda i en verksamhet som är ständigt föränderlig utifrån krav som ställs från generalagenter och kunder. Vilket innebär att du behöver kunna leda medarbetare i förändringar. Framgångsfaktorer i ledarskapet är ditt bemötande och du skapar engagemang genom ditt sätt att kommunicera. Ditt ledarskap kännetecknas av förtroende vilket bidrar till att du leder verksamheten och medarbetare till att nå uppsatta mål. Sist men inte minst det syns på dig att du har ett positivt förhållningssätt.

Din bakgrund

Krav är att du har flera års ledarerfarenhet och personalhantering, vi ser gärna att du jobbar som ledare i en personbilsverkstad. Du har minst 3 årig teknisk kompetens och minst 5 års teknisk och administrativ erfarenhet. Ledarskapsutbildning är meriterande. Krav är att du har goda datakunskaper och B körkort. Tidigare erfarenhet av våra system Automaster, Diss, Saga, Elsa samt Etka är ett stort plus.

Ansökan

För ytterligare frågor och information om tjänsten, kontakta Peter Gudmundsson via mail peter.gudmundsson@borjessonsbil.se. Välkommen med din ansökan via vår karriärsida: https://borjessonkoncernen.teamtailor.com. Sista ansökningsdatum är 2020-06-14. Intervjuer sker löpande varför tjänsten kan tillsättas tidigare.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Fordon
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 10 juli 2020 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Börjessons är ett familjeföretag med högt anseende på marknaden sedan 1955, med verksamhet och försäljning, service och reparation av nya/begagnade bilar och lastbilar, däck, ATV, båtar samt fordonsfinansiering. Koncernen omsätter i dag ca 2 miljarder kronor med 400 anställda och består av olika bolag som alla är värdeskapande.

Egna anläggningar finns i Alingsås, Helsingborg, Hässleholm, Karlshamn,Karlskrona, Klippan, Kristianstad, Ronneby, Olofström, Sölvesborg, Ängelholm och Östra Ljungby.

Börjessons är marknadsledande representant för Scania, Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen Transportbilar och ATV/Båtverksamhet samt försäljning av begagnade fordon.