Affärsinriktad CFO till Axolot Solutions!

Affärsinriktad CFO till Axolot Solutions!

Vill du spela en nyckelroll och vara med på en spännande tillväxtresa i det industriella vattenteknologiföretaget Axolot Solutions AB?

Vi söker en CFO som vill axla det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen. Du kommer att arbeta med olika projekt samt driva förändrings och förbättringsarbeten i syfte att leda verksamheten mot nya utmanande mål. Du bidrar med god styrning och kontroll och är ett stöd till våra övriga chefer. I din
CFO-roll ingår du i företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som CFO:
Samordna, följa upp och ansvara inför CEO för företagets arbete med:

  • Budget och prognos, resultat-/balansräkning och kassaflöde
  • Uppföljning av nyckeltal
  • Finansiell rapportering till börs och aktiemarknad
  • För- och efterkalkyl för projekt och produkter
  • Kapitalbindning
  • Finansiering
  • Investor Relations
  • HR med tillhörande personaladministration
  • IT administration
I samråd med CEO utarbeta och presentera beslutsunderlag till styrelse och ledning.
Etablera och utveckla kontakter med myndigheter, bank, revisorer och försäkringsbolag.
Leda arbetet med att lista bolaget på Nasdaq First North, i samverkan med externa parter.
Etablera processor och verktyg för bolagets kommunikation med aktiemarknaden och investerare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en erfaren CFO/ekonomichef med minst fem års erfarenhet av att leda verksamhet inom ekonomiområdet. Du är van att leda förändrings- och utvecklingsprojekt och har goda ledaregenskaper. Axolot Solutions är en organisation under stark tillväxt med planer på att fortsätta växa varpå vi söker dig som vid något tillfälle arbetat på ett snabbväxande företag. Dina kunskaper inom redovisning, bokslut och skattefrågor är goda. Du är van att arbeta med Excel och har erfarenhet av olika affärssystem samt talar och skriver du svenska och engelska flytande.

Personliga egenskaper
För att trivas på Axolot Solutions och för att vara framgångsrik i rollen som CFO söker vi dig med egenskaper som analytisk, handlingskraftig, innovativ och bra på att skapa ett positivt arbetsklimat. Du levererar alltid med fokus på hög kvalitet samt är en problemlösare med god förmåga att kommunicera kring affärer och ekonomi. Du är noggrann och van att strukturera verksamheten. Du fattar snabba, tydliga beslut och tar ansvar för åtgärder.

Axolot Solutions erbjuder:
Axolot Solutions satsar offensivt vilket ger dig möjlighet att vara med på en spännande tillväxtresa.
Verksamheten genomsyras av en entreprenörsanda med stor vilja till utveckling. Vi är ett sammansvetsat team med en stark företagskultur och du kommer ingå i ett framgångsrikt team med stora ambitioner. Vi är både kommersiella och omtänksamma och värnar om både våra kunder och medarbetare. Som organisation är vi prestigelösa och det är lätt att få ett nära samarbete med kollegor.

Placeringsort: Helsingborg eller Göteborg.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Axolot Solutions med Friends of Executive Consulting. Vänligen bifoga CV och personligt brev via länken nedan. Sista ansökningsdag är den 30 maj. Vid frågor kontakta
Bo Erlandsson, bo.erlandsson@friendsofexecutive.se alternativt Jimmy Oldén, jimmy. olden@friendsofexecutive.se

Om Axolot Solutions
Axolot bygger framtidens processor för recirkulation av industriella vatten. Grunden är elektrokemiska processor för separation av vatten och lös eller dispergerat material i kort tidskala där vattnet bibehåller sin värme. Vi har ett holistikt synsätt på vattnets roll i samhället och stora ambitioner om att skapa ett ledande och internationellt leverantörsföretag.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://friendsofexecutive.se/consulting/
Sista ansökningsdag 24 juni (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Inom Friends of Executive Consulting är vi vana att hjälpa våra kunder att finna rätt person till ledande positioner. Vårt mål är att med ett starkt varumärke positionera oss som den ledande aktören i Sverige inom Executive Search och Interim Management. Med ett omfattande och unikt nätverk med höga chefer ger oss ett stort flöde av kandidater, vilket gör att vi snabbt och med stor träffsäkerhet hittar rätt person till rätt plats.