Aviko Norden söker en driven marknadschef med livsmedelserfarenhet

Aviko Norden söker en driven marknadschef med livsmedelserfarenhetVi är i en expansiv fas och söker nu en driven marknadschef som ska ansvara för att utveckla vårt produktsortiment och bygga våra varumärken mot både foodservicemarknaden och konsument.

Vilka är vi?

Aviko Norden är Skandinaviens ledande leverantör av förädlade potatis- och rotfruktsprodukter. Med högsta produktkvalitet och säker hygienkontroll levererar vi till både restauranger, offentliga kök och dagligvaruhandel. Vi brinner för mat och vill inspirera till goda, guldkantade måltider både hemma och på restaurang! Vi erbjuder allt från potatis med skal på till behandlad och tillagad potatis samt rotfrukter i alla former - från skivade/tärnade produkter till gratänger, matiga potatisbakelser och kroketter. Pommes frites finns både med och utan skal, färska och frysta. Dessutom ett stort sortiment ekologiska och KRAV-märkta produkter. Vi är ca 100 anställda i Norden och har vårt huvudkontor i Helsingborg.

Aviko Norden ingår i den holländska koncernen Aviko, grundad år 1962. Mer än 2 miljoner ton potatis bearbetas årligen och företagets produkter går på export till mer än 110 länder. Med 2000 anställda och en omsättning på € 730 miljoner, är Aviko en av världens ledande potatisförädlare.

Vad vi erbjuder dig:

Vi erbjuder ett utvecklande arbete i både lokal och internationell miljö med stora möjligheter att forma rollen för rätt person. Som marknadschef är du övergripande ansvarig för all kommunikation och marknadsföring av samtliga Avikos varumärken inklusive företagsvarumärket Aviko Norden. Vi arbetar med olika produktvarumärken för vårt frysta (Aviko) respektive färska (3N) sortiment. Du ska proaktivt driva och utveckla varumärkena och marknadsföringsarbetet med målet att det blir ett effektivt stöd till försäljningen på kort och lång sikt. Du arbetar både mot foodservicemarknaden och mot dagligvaruhandeln.

Arbetsuppgifter och ansvar:
 • ta fram och implementera marknadsplan och aktivitetsplan tillsammans med säljorganisationen
 • optimera och utveckla kommunikationen för de olika varumärkena i relevanta kanaler
 • driva sortimentsutveckling i samarbete med vår holländska moderorganisation och vår produktionsorganisation lokalt
 • övergripande ansvara för lansering och lanseringskampanjer för produkter på den nordiska marknaden
 • löpande utvärdera strategi och aktiviteter tillsammans med säljorganisationen
Du kommer att ha budgetansvar och personalansvar och rapporterar till VD. Resor till framför allt Holland ingår i tjänsten. Placering på vårt huvudkontor i Helsingborg.

Vem är du? Kravprofil:

Vi söker dig som har erfarenhet från arbete inom livsmedelssektorn, antingen från foodservice eller med snabbrörliga konsumtionsvaror. Du har arbetat med att bygga och utveckla varumärken, driva sortimentsutveckling och ansvarat för produktlanseringsprojekt. Du brinner för och har ett starkt intresse för mat! Din profil:
 • relevant utbildning i marknadsföring/kommunikation eller liknande
 • minst fem års erfarenhet från marknadsavdelning eller liknande inom livsmedelssektorn (foodservice eller snabbrörliga konsumtionsvaror)
 • genuint matintresse
 • flexibel, driven och initiativrik med förmåga att engagera och kommunicera framgångsrikt både internt och externt
 • duktig på att genomföra saker och driva från A till Ö
 • behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift
 • goda kunskaper i Office-paketet
Är du rätt person? Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten genom att klicka på "Sök tjänst" och bifoga ditt CV och personliga brev. Sista ansökningsdag är 20/6. Vi kommer att utvärdera kandidater löpande så är du rätt person - sök så snart du kan!

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Dan Mathiasson, d.mathiasson@avikonorden.se, mobil 0706368988.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 juni (2 dagar kvar)