Verkmästare

Verkmästare

Verkmästare

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer först. Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi är en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Arbetsuppgifter
Som Verkmästare har du en viktig funktion då du kommer att vara spindeln i nätet. Du arbetar med våra långsiktiga underhållsplaner samtidigt som du vid visa tillfällen behöver ta snabba men rätt beslut för att tillsammans med verkstadstemet säkerställa rätt antal hela och rena bussar till vår trafikuppdrag. Verkstaden är en del av ett helt team som ständigt arbetar med att säkerställa fordonens säkerhetsnivå för både passagerare och trafiksäkerhet. En stor del av tjänsten består i att arbeta med planeringen av service och underhåll av bussarna samt hantera administration som är kopplat till uppdraget. En del av arbetet innebär även att följa upp och förbättra Leanarbetet inom verkstaden. Verkstadens främsta uppgift är att tillhandahålla trafik och driftsäkra bussar till vårt trafikuppdrag utifrån våra service och underhållsplaner.

Du kommer att vara försteman för ett antal mekaniker som arbetar på verkstaden. Du har rollen att stötta och motivera våra mekaniker i vardagen samt att arbeta tillsammans med problemlösning och avhjälpande av fel. Du ska vara mekanikernas tekniske coach. Fordonsflottan består i dagsläget av Mercedes, MAN och VDL bussar som drivs av EL och CNG-gas.

Din bakgrund
Du skall ha en god fordonsteknisk kunskap och flera års erfarenhet av mekaniskt fordonsunderhåll, helst från bussar. Det är också viktigt att du har kännedom om diagnosverktyg för felsökning. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av arbetsledning. En förutsättning är att du har ett stort engagemang för både verksamhet, resultat och människor. Som person bör du vara lugn och stresstålig samt ha ett öppet och coachande förhållningssätt.

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats tillsammans med många goda kollegor och dessutom en god och öppen arbetsmiljö. Du blir en del av en mångkulturell organisation i utveckling där vi uppmuntrar initiativ i vardagen där din utveckling är viktig för oss.

Ansökningsprocess
Då vår urvalsprocess sker löpande ser vi gärna att din ansökan är oss tillhanda så snart som möjligt dock senast 2019-11-30. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten är du välkommen att kontakta Arvid Plötz: arvid.plotz@arriva.se Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 13 dec 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?