Trafik- och informationsledningschef till Arriva

Trafik- och informationsledningschef till Arriva

Till Pågatågens driftcenter i Helsingborg söker vi en chef för trafik- och informationsledningen.

Är du en erfaren chef som trivs med att arbeta i händelsernas centrum? Då kan rollen som chef för trafik- och informationsledningen för Pågatågen vara precis rätt nästa steg för dig. Du blir del av ett stabilt, förbättringsinriktat och värderingsstyrt företag som bidrar till att fler reser kollektivt. Vi ser mycket fram emot din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Vi på Arriva har på uppdrag av Skånetrafiken framgångsrikt drivit Pågatågstrafiken sedan 2007 och har fått förlängt förtroendet att driva verksamheten. Som trafik- och informationsledningschef på Arriva får du möjligheten att ansvara för ett kompetent, ansvarstagande och levererande team som tillsammans strävar efter en optimerad trafik- och informationsledning för Pågatågen. På Arriva jobbar vi enligt våra värderingar One Arriva, Doing the right thing, Great customer experience och Thinking beyond. Som chef hos oss får du möjlighet att ta del av ett ledarskapsprogram och därigenom vidareutveckla ditt sätt att leda dina medarbetare. Hoppas att du vill vara med på vår resa!

Dina framtida arbetsuppgifter

Genom vårt driftcenter för Pågatågen har vi samordnat våra samarbetspartners för att säkra ett effektivt flöde där vi hela tiden har kunden i fokus. Det innebär att vi här praktiskt kan optimera det dagliga flödet kring fordonsunderhåll, stationsunderhåll och ersättningsbussar.

Trafik- och informationsledningen är en kritisk verksamhet som dagligen kräver snabba och välövervägda beslut, då förändringar i trafikflödet kan uppstå dagligen och ofta akut. Det kan innefatta underhåll av fordon eller kritiska bemanningsfrågor. Som chef för trafik- och informationsledningen sitter du som spindeln i nätet och interagerar med många interna och externa kontaktytor. I ditt team arbetar 18 kompetenta medarbetare som trafikledare, personalledare, fordonsledare, informationsledare samt skiftledare. Dessa individer leder och utvecklar du genom ditt individanpassade och coachande ledarskap.

Som trafik- och informationsledningschef ansvarar du för att:
  • optimera den dagliga verksamheten på trafik- och informationsledningen.
  • ansvara för att trafiken levereras säkert och pålitligt utifrån förare och fordon.
  • ansvara för att fordon styrs och planeras enligt fastställda intervaller för underhåll.
  • säkerställa att en hög störnings- och krisberedskap upprätthålls.
  • ansvara för att utarbeta och förbättra rutiner och processer.
  • följa upp och rapportering kring nyckeltal gällande leverans av trafik.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du är en del av driftområdets ledningsgrupp och rapporterar till Driftchefen. Tjänsten är placerad på Raus i Helsingborg. Vid kritiska situationer kan mer obekväma arbetstider förekomma.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som är en erfaren chef som har en vana att ansvara för och leda medarbetare. Som chef har du ett individanpassat, lyhört och coachande ledarskap. Du har en god förmåga att skapa autonoma medarbetare som vågar ta ansvar. Det är meriterande om du har erfarenhet från kollektivtrafikbranschen och därmed en god förståelse för verksamhetsflödena inom vår bransch. Du har goda kunskaper i Office-paketet och särskilt Excel. Då vi arbetar i många olika typer av system söker vi dig med en god systemvana. Eftersom vi internt kommunicerar på svenska och då du i rollen behöver tolka information på svenska, så söker vi dig som har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. Vi är även är en del av ett internationellt bolag och internationella kontakter kan förekomma i tjänsten, därför söker vi dig som har goda kunskaper i engelska.

Då du kommer att arbeta i en roll med många kontaktytor krävs det att du har ett kommunikativt sätt och en förmåga att skapa relationer med andra. Som trafik- och informationsledningschef hantera du mycket information så söker vi dig med ett strukturerat arbetssätt. Eftersom du i rollen förväntas sträva efter att optimera ditt ansvarsområde och då vi arbetar i en affärsinriktad verksamhet söker vi dig med ett resultatorienterat sätt.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Angelina Nilsson
Telefon 0768384163
Område Helsingborg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Hemsida https://www.tng.se/
Sista ansökningsdag 13 apr (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech