Förare Växling Huvudspår Helsingborg & Malmö

Förare Växling Huvudspår Helsingborg & Malmö

I många tusen skåningars vardag är Pågatågen en självklar del. Sedan 2007 har Arriva Tåg på uppdrag av Skånetrafiken framgångsrikt drivit Pågatågstrafiken.

Pågatågen trafikerar 70 stationer i Skåne och ytterligare ett tiotal till i Blekinge, Småland och Halland. Vi har i dagsläget ca 500 medarbetare fördelade på våra stationeringsorter i Malmö, Helsingborg, Hässleholm, Ystad och Trelleborg.
Arriva Pågatågen söker förare till växling huvudspår med placering i Helsingborg och Malmö.
För många tusen skåningars vardag är Pågatågen en självklar del. Sedan 2007 har Arriva på uppdrag av Skånetrafiken framgångsrikt drivit Pågatågstrafiken och nu har vi fått förlängt förtroendet att driva verksamheten! Pågatågen trafikerar 70 stationer i Skåne och ytterligare ett tiotal till i Blekinge, Småland och Halland. Vi har i dagsläget ca 500 medarbetare fördelade på våra stationeringsorter i Malmö, Helsingborg, Hässleholm, Ystad och Trelleborg.

Växlingsgruppen är en viktig del i Arrivas verksamhet och bidrar varje dag till att vi får fler och nöjdare kunder. Nu söker vi personal för tillsvidareanställning samt vikariat.

Om tjänsten

Tjänsten är stationerad i Helsingborg eller Malmö och man ansvarar för att utföra växlingsarbete på ett trafiksäkert sätt till och från depå. Arbete innefattar att säkerställa, rapportera och följa upp funktionsdugligheten på fordon och infrastruktur. Tillse att fordonen tvättas och fekalier töms enligt dagligaplaner. Arbetet som växlare innebär tjänstgöring under alla dygnets timmar samt helger.

Säkerhet, kundfokus och kvalitet

Som växlare har du högt fokus på att framföra spårfordon på ett trafiksäkert sätt samt svara för säkerhetsåtgärder före, under och efter färden. Vi lägger stor vikt på att du har förståelse för att du är en viktig del av det team som genom sitt arbete säkerställer att kunden får en god upplevelse av Pågatågen och att denne kommer fram till ankomstplatsen i utsatt tid.

Din bakgrund och person

Vi söker medarbetare
  • Som med sin kompetens och sitt engagemang vill och kan bidra till att nå uppsatta mål.
  • Arbetar bra i team samtidigt som du tar ett stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och löser eventuella problem som uppstår.
  • Är säkerhetsmedveten och trivs med att följa tydliga regler och rutiner samt har lätt för att ta till dig instruktioner.
  • Har förmågan att hålla huvudet kallt i stressiga situationer.
  • Trivs med skiftarbete på dygnets alla timmar.
  • Delar vår nolltolerans mot droger.
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Då arbetet utförs i säkerhetstjänst behöver du kunna kommunicera obehindrat samt ta till dig instruktioner på svenska. Du är 20 år eller äldre, har slutfört utbildning med godkänt resultat på ett nationellt program i gymnasieskolan, eller likvärdig utbildning, samt är fysiskt och psykiskt lämpad för arbetet.
  • För att komma i fråga för anställning måste du uppfylla Transportstyrelsens föreskrifter och krav.
  • Meriterande för tjänsten är om du innehar lokförarbevis.
Din utveckling är viktig för oss

Vi erbjuder en spännande arbetsplats tillsammans med många duktiga kollegor och dessutom en god och öppen arbetsmiljö. Du blir en del av en mångkulturell och internationell organisation i utveckling där vi uppmuntrar initiativ i vardagen och där din utveckling är viktig för oss.

Lön

Enligt kollektivavtal

Start datum

Snarast eller efter överenskommelse.

Ansökningsprocess

Då vår urvalsprocess sker löpande ser vi gärna att din ansökan är oss tillhanda så snart som möjligt, dock senast 2021-06-30. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta martin.zahn@arriva.se eller Roxina.Viebke@arriva.se

Välkommen med din ansökan, du söker tjänsten genom att klicka på länken nedan.

Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Arriva Sverige AB
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 30 juni 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?