Senior Mekanikkonstruktör till Nederman, Helsingborg

Senior Mekanikkonstruktör till Nederman, Helsingborg

Senior Mekanikkonstruktör
Helsingborg

Som senior mekanikkonstruktör kommer du att jobba brett med olika typer av produkter och projekt. Det innebär produktvård inom befintlig portfölj men också ren nyutveckling av framtida produkter. Du blir en viktig del av Nedermans produktcenter som ansvarar för det befintliga produktsortimentet, vilket är produkter och lösningar inom exempelvis industriell luftfiltrering och återvinning. Du kommer att ha en självgående roll, men även ha ett nära samarbete med dina kollegor på produktcentret, R&D samt i produktionen.

Arbetsuppgifter
  • Konstruktion och framtagning av underlag i CAD-verktyg, främst för mekanik
  • Produktunderhåll och specialanpassningar av produktsortimentet
  • Ansvar för att produkter uppfyller tekniska specifikationer
  • Teknisk dokumentation
  • Ansvar för att produkter upprätthåller hög kvalitet och säkerhet, i enlighet med olika direktiv, standarder och lagkrav inom arbetsmiljö
  • Aktivt deltagande i daglig styrning - möten för produktcentret
  • Problemlösning, hantering av felrapporter och kundreklamationer
  • Resurs till R&D

Din profil
Vi söker dig som är en erfaren mekanikkonstruktör med erfarenhet av produktutveckling. Sannolikt har du en högskoleingenjörsexamen med inriktning på maskin och minst fem års praktisk erfarenhet från industrin, med liknande arbetsuppgifter. Du behärskar både konstruktion i CAD och har god handhavande teknisk förmåga (hands on).

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Meriterande är om du har erfarenhet av utvecklingsarbete enligt en strukturerad produktutvecklingsmodell.

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering. Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Christofer Dahlman på 0702-46 93 00. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.saljpoolen.se
Sista ansökningsdag 8 nov 2019 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi erbjuder produkter och lösningar för industriell luftfiltrering som bidrar till en ren och säker arbetsmiljö, minskar miljöpåverkan och effektiviserar produktionen. Vår yttersta målsättning är att skydda människor, maskiner och miljö från skadliga effekter av industriella processer. På så sätt bidrar Nederman till att skapa säkra arbetsplatser, effektiv produktion och betydande miljövinster. Vi är totalt 1 900 anställda i 25 länder, med huvudkontor i Helsingborg.