Vi söker praktikanter till hösten inom bemanning och rekrytering

Vi söker praktikanter till hösten inom bemanning och rekrytering

Vill du ha en praktikperiod där du får samarbeta tätt med en grupp inspirerande rekryterare och konsultchefer som har nära till skratt? Vill du bli del av en arbetsplats som genomsyras av glädje och laganda, samtidigt som du skapar kontakter inom världens största HR-partner? Då har vi praktikplatsen för dig!

Om praktiken
Som praktikant kommer du tillhöra Adeccos kontor General Staffing och ingå i ett team på 12 personer som arbetar med bemanning och rekrytering mot fyra av våra stora kunder i Skåne. Vi söker dig som vill ha praktik både i Malmö eller i Helsingborg. Fokus kommer att vara rekrytering i Malmö och en mixad roll i Helsingborg.

Du kommer vara del av en arbetsgrupp som är affärsorienterade och präglas av positiv anda, lösningsfokus och teamkänsla. Vi sitter i ljusa, fräscha lokaler i centrala Malmö eller Helsingborg och du kommer att trivas i vårt öppna kontorslandskap, där positiv atmosfär och arbetsglädje genomsyrar en tempofylld miljö. Du kommer vara placerad på vårt Malmökontor och ingå i ett team som till största del är närvarande hos våra kunder vilket innebär en del självständigt arbete på vårt kontor.

Under din praktik kommer du att få följa och medverka i det vardagliga arbetet kring bemanning och rekrytering som innefattar bland annat:
  • Administrativa arbetsuppgifter kring bemanning av konsulter
  • Urval, telefonintervjuer och referenstagning av kandidater
  • Medverka vid djupintervju/gruppintervju
Praktikperioden omfattar hösten 2018.

Om dig
För att vara kvalificerad till en praktikplats hos oss så skall du vara berättigad att göra praktik genom din utbildning på Högskola/universitet. Du kan också vara berättigad praktik genom Arbetsförmedlingen.

Praktikplatsen passar dig som är social, noggrann och tycker det är roligt att ha kontakt med olika människor. Ditt positiva sätt och känsla för service gör att du kommer trivas. Du tycker det verkar intressant med personbedömning och trivs på en praktikplats med administrativa uppgifter. Du trivs med att arbeta vid datorn och att använda telefon. Du som är trygg med att använda engelska och svenska som arbetsspråk.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om praktikperioden
Vi ser positivt på om du har möjlighet att praktisera hos oss under hela höstterminen 2018. Arbetet är förlagt på heltid, måndag-fredag kl. 08.00-17.00.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige erbjuder vi såväl uthyrnings- och rekryteringstjänster som lösningar inom bland annat ledarskaps- och kompetensutveckling, karriärrådgivning, omställning och outsourcing på våra 59 kontor spridda över hela landet. Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. På Adecco ser vi dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till att vi går till jobbet varje dag. Som världens största HR-partner har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person på rätt plats.

Om ansökan
Praktikplatsen skall tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".

Första steget i vår rekryteringsprocess är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.

Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.
Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Sara Höglund 073-6847323

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Praktikplats, Praktikant, Rekrytering, Bemanning, Adecco
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Administration, Assistent, HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Internship / Praktik
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 24 juni (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.