Area Sales Manager till EPLAN

Area Sales Manager till EPLAN

Önksar du att hjälpa verksamheter med att utveckla och förbättra deras interna processer inom el-konstruktion. Vill du bli en del av en marknadsledande verksamhet som levererar E-CAE software lösningar? Då har vi jobbet för dig!

Om tjänsten

EPLAN Software & Services AB är en del av den privatägda Friedhelm Loh Group. I mer än 37 år har EPLAN utvecklat och levererat E-CAE-lösningar och är i dag världens största leverantör inom detta område. Nu söker EPLAN en Area Sales Manager som kan ta ansvar för sälj till både nya- och eksisterande kunder.

Som Area Sales Manager hos EPLAN arbetar du relationsbyggande och serviceinriktat med hela försäljningsprocessen, både mot nya och befintliga kunder för att identifiera och förstå kundbehovet samtidigt som du hjälper kunderna med att utveckla deras verksamhet och förbättra deras konkurrenskraft. Du kommer dagligen ha kontakt med beslutsfattar inom olika positioner och nivåer hos kunderna.

I din roll som Area Sales Manager har du varierande ansvarsområden. Några huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att:
 • Ta ägandeskap för hela säljprocessen från prospectering till avslut
 • Kontraktsförhandlingar
 • Utveckling av planer och strategier för att uppnå uppsatta mål inom ditt område
 • Planerera marknadsföringsaktiviteter i samarbete med marketing och övriga kollegor
 • Rapportera och följa upp budget
 • Offertskrivning- och uppföljning
Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse med utgångsområde Ängelholm. I tjänsten ingår även tjänstebil.

Om dig

Vi söker dig med teknisk bakgrund inom ex el, automation eller motsvarande. Du trivs att arbeta i en händelserik omgivning där du får möjlighet att driva och utveckla försäljningsaktiviteter såväl självständigt som tillsammans med drivna säljkollegor - hela tiden med stort kundfokus.

Arbetet ställer stort krav på självständighet och ansvar samtidigt som du arbetar kommunikativt tillsammans med ett team av kollegor. Du tar egna initiativ och är flexibel samtidigt som du har resultatfokus och arbetar strategiskt. I tjänsten ingår en del resdagar med mycket spännande kundmöten, mässor och utvecklande nätverk.

Viktigt för tjänsten är:
 • Teknisk bakgrund med inriktning ex el, automation eller motsvarande
 • Förmåga att kunna ta initiativ såväl som uppföljning av affärsmöjligheter
 • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift
 • Goda kunskaper inom Office, CRM-system och IT
 • B - körkort
 • Du är utåtriktad, service-minded och flexibel
 • Några års säljerfarenhet
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

EPLAN erbjuder
 • Ett jobb i ett marknadsledande företag som sätter standarden för moderna E-CAE-lösningar
 • Möjlighet att bidra till EPLANS fortsatta succé och växt
 • Ett spännande jobb i en bransch med fokus på engineering, digitalisering och cloud-lösningar
 • Stora möjligheter att hjälpa kunder med att digitalisera deras processer och utveckla deras verksamhet
 • Personlig utveckling i en fartfylld miljö
Om EPLAN
EPLAN erbjuder mjukvaru- och servicelösningar inom elkonstruktion automation och mekatronik. Företaget utvecklar en av världens ledande mjukvarulösningar för maskin- och skåpsbyggare. EPLAN är även den optimala partnern för att effektivisera utmanande konstruktionsprocesser.
EPLAN vill växa ytterligare, tillsammans med kunder och partners, och främjar integrering och automatisering i framtidens konstruktionsarbete. Globalt stödjer EPLAN över 61 000 kunder. Fokus ligger på "Effektiv konstruktion".
EPLAN grundades 1984 och är en del av den ägarledda Friedhelm Loh Group. Friedhelm Loh Group bedriver verksamhet över hela världen och har 12 produktionsanläggningar och 94 internationella dotterbolag. Hela koncernen har 11 600 anställda och hade en omsättning på cirka 2,6 miljarder euro under 2019.

Kontaktuppgifter

Denna rekrytering är ett samarbete mellan EPLAN och Adecco. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Ronja Andersson via ronja.andersson@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Area Sales manager, EPLAN, Adecco, försäljning, Ängelholm,
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Sista ansökningsdag 29 jan 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Adecco Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.