Teknisk inköpare till CG Drives & Automation

Teknisk inköpare till CG Drives & Automation

Har du ett stort tekniskt kunnande och en förkärlek till inköp? Har du lätt för att bygga relationer med människor i din omgivning? Vill du arbeta på ett expansivt företag med stora möjligheter för individuell utveckling? Sök då denna tjänst som teknisk inköpare redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu en teknisk inköpare för ett konsultuppdrag till CG Drives & Automations huvudkontor i Helsingborg. CG Drives and Automation utvecklar produkter och lösningar för att styra och övervaka elmotorer inom bland annat kraftproduktion, processindustrier och gruvdrift. Företaget har 200 medarbetare i Sverige, Tyskland, Nederländerna, Indien och Dubai och befinner sig just nu i en väldigt expansiv fas.

Som teknisk inköpare kommer du att arbeta på inköpsavdelningen med fem kollegor som arbetar tight tillsammans. Gruppen kännetecknas av hög kompetens och en kultur av hjälpsamhet och flexibilitet. Du kommer få en gedigen upplärning av den befintliga tekniska inköparen som kommer gå i pension under 2019, vars roll du så småningom ska fylla. Tjänsten är till att börja med ett konsultuppdrag och CG Drives & Automations ambition är att överta anställningen. För rätt person finns även goda möjligheter att utvecklas internt inom CG Drives & Automation, såväl nationellt som internationellt.

Arbetsuppgifter

I rollen som teknisk inköpare kommer du arbeta nära utvecklingsavdelningen och vara en länk mellan utveckling och produktion. Du kommer att ha ett strategiskt inköpsansvar och säkerställa att allt går hand i hand med CG Drives & Automations strategiska mål.

Du kommer till exempel att:
 • ha kontakt med potentiella och befintliga leverantörer för förhandling om priser och andra villkor, ta fram och sammanställa offerter samt skriva avtal
 • vara inköpsrepresentant på projektmöten och presentera komponentsaldo, ledtider, offerter, komponenttillgång, leveransplaner, ofta med leverantörer eller representanter från R&D i Indien
 • planera och lägga inköporders för komponenter till prototyper, pilotserier och produktionsverktyg hos leverantörer
Tjänsten passar dig som gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter och har ett stort tekniskt intresse.

Vi söker dig som
 • har en ingenjörsutbildning inom maskinteknik, elektroteknik, teknisk design, industriell ekonomi, automation eller mekatronik, alternativt en logistik- eller supply chain-utbildning och har ett stort tekniskt intresse
 • har erfarenhet av leverantörskontakter och arbete på en inköpsavdelning
 • talar och skriver obehindrat både svenska och engelska för intern och extern kommunikation
Det är meriterande om du tidigare har arbetat i affärssystemet SAP. Som person är det viktigt att du gillar att samarbeta över gränser och skapa goda relationer med både kollegor och leverantörer. Det är också viktigt att du har ett öga för vad som behöver göras i olika situationer. Till sist är du en person med skinn på näsan och som gillar att ta dig an nya utmanade arbetsuppgifter!

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Berga, Helsingborg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och CG Drives & Automation önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal07@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork