Speditör till globalt transportföretag i Helsingborg!

Speditör till globalt transportföretag i Helsingborg!

Har du en universitetsutbildning, ett intresse för logistik och vill lära dig mer om spedition? Eller har du kanske erfarenhet inom området och är på jakt efter en ny utmaning? Då ska du läsa vidare! Vi söker nu en medarbetare inom logistik till ett internationellt företag i Helsingborg. Passa på att rivstarta din karriär eller ta nästa steg och få möjligheten att arbeta i en varierande roll innehållande många internationella kontaktytor.

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en speditör. Vår kund erbjuder transportförmedling och är världsledande inom sin bransch. De aktuella avdelningarna arbetar med import och export där man har mycket internationella relationer.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos vår kund.

Du erbjuds

* Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Uppdraget kommer att sträcka sig 6 månader initalt, men det finns goda möjligheter till förlägning, förutsatt att samtliga parter är nöjda med samarbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.

Arbetsuppgifter

Som Speditör kommer du att arbeta med att verkställa enklare administrativa arbetsuppgifter gällande bokningar och andra uppgifter kopplade till företagets verksamhet. Du kommer till exempel att:
 • Verkställa och optimera bokningar enligt gällande processer och rutiner
 • Skapa och bekräfta bokningar och se till att samtliga transportsätt utförs i tid enligt kundens och produktens krav
 • Arbeta proaktivt med att informera kund om leveransstatus, eventuella incidenter och lösning på problemet
 • Säkerställa att kundkrav uppfylls och göra nödvändiga förändringar
 • Arbeta med daglig kundnöjdhet genom regelbundna uppföljningar
 • Säkerställa att alla dokument är kompletta och uppdaterade i tid enligt gällande lagar, förordningar samt interna rutiner (DGR, tull etc.)
Kontaktytor finns både internt, då främst med Customer Service och centrallagret, och externt med kunder över mail och telefon. Du kommer att vara ansikte utåt mot kund i enlighet med företagets strategi och ramverk. Därmed är det viktigt att du utvecklar och bibehåller relationer med företagets kunder samt företräder företaget på ett professionellt sätt.

Tjänsten passar dig som har en hög social kompetens och servicekänsla. Du är lyhörd inför kundens behov och är kvalitetsmedveten och noggrann i ditt arbete. Du kommer få en upplärning av en kollega och initialt arbeta parallellt för att få rätt förutsättningar för rollen.

Vi söker dig som
 • Universitet/Högskoleutbildning inom logistik, transport, supply chain, ekonomi eller likvärdigt, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Mycket goda kunskaper i svenska samt engelska i både tal och skrift
 • Mycket goda kunskaper i MS Office då du kommer att arbeta i dessa program dagligen
För oss är ditt engagemang viktigast. Din ambition och nyfikenhet att lära dig nytt, tar dig långt i denna tjänst. Självklart har du ett intresse för logistik och tidigare erfarenhet inom logistik/spedition är mycket meriterande. Likaså är en utbildning inom logistik eller ekonomi meriterande.

Övrig information
 • Start: Jan/feb 2020
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Helsingborg
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se