McNeil söker ingenjörsstudent på deltid till Kvalitetsavdelningen

McNeil söker ingenjörsstudent på deltid till Kvalitetsavdelningen

Har du ett stort intresse för läkemedelsbranschen? Är du studerande inom kemi, bioteknik eller liknande? Vill du få värdefull erfarenhet inom kvalitetsarbete - den delen av organisationen som säkerställer kvalitén på de produkter som McNeil släpper? Är du ansvarstagande, noggrann och snabb på att ta initiativ? Då är det dig vi söker!

Information om uppdraget

Vi på Academic Work söker tillsammans med McNeil två studenter som löpande under året kommer att jobba deltid på McNeils Kvalitetsavdelning med varierande arbetsuppgifter.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult på McNeil. Uppdraget kommer att vara på deltid och kommer pågå löpande framåt. Det finns goda möjligheter att arbeta långsiktigt på detta uppdrag men också stor chans till sommarjobb, examensarbete samt anställning efter examen. Hos McNeil i Helsingborg drivs massvis med olika projekt. Här finns produktion, forskning och utveckling och de har nya produkter på väg in. McNeil är ett stort, globalt företag som ingår i den amerikanska Johnson & Johnson-koncernen vilket innebär att möjligheterna för en framtida karriär inte behöver stanna i Helsingborg.

Arbetsuppgifter

På kvalitetsavdelningen säkerställer man att de produkter som släpps uppfyller alla kvalitetskrav genom kvalitetskontroll, dokumentation och avvikelsehantering/avvikelseutredningar. Avdelningen är en central och viktig del av McNeil.

Som student på McNeils Kvalitetsavdelning kommer du bland annat:
 • Utföra förpackningsprover och kontroller (kopplat till bipacksedlar, batchnummer m.m)
 • Göra vattenanalyser i labbet
 • Arkivera dokument och utföra andra administrativa uppgifter
 • Göra beredningar
 • Utföra miljökontroller
Tjänsten passar dig som är teknikstuderande inom kemi eller bioteknik, och som är intresserad av läkemedelsbranschen - och vill skapa dig erfarenhet inom och kunskap om denne för din framtida karriär. Och för dig med rätt utbildning och rätt driv, och som efter dina studier vill fortsätta din karriär hos McNeil, är detta helt rätt deltidstjänst för dig att söka.

Vi söker dig som
 • Är ingenjörsstudent inom kemiteknik, bioteknik, biomedicin eller medicinteknik
 • Är studerande och har studerat två år redan, men med minst 1 år kvar av studierna. Detta för att ha genomfört analyskurser.
 • Har ett stort intresse för läkemedel, och i synnerhet kvalitetsarbete
 • Har goda kunskaper i det svenska språket då kommunikationen på avdelningen dagligen sker på svenska
 • Har möjlighet att arbeta minst 1-2 skiftpass i veckan under terminerna, samt heltid under semestrar (Främst över sommaren)
Som person är du initiativtagande, du väntar inte på att få arbetsuppgifter tilldelade utan tar egna initiativ och kommer gärna med nya tankar och idéer kring arbetet. Du är också orädd inför att ta dig an nya typer av arbetsuppgifter. Din nyfikenhet visar sig genom att du ständigt vill förstå och veta hur saker fungerar och vad resultatet av ditt och dina kollegors arbete leder till. Du tänker kritiskt och ifrågasätter resultatet av det arbete du utför för att minimera att något kan ha gått fel i dina analyser. Mycket av arbetet utförs tillsammans med kollegor så för att passa i rollen krävs att din samarbetsförmåga är god och att du trivs med lagarbete. Struktur, noggrannhet samt att följa standarder och föreskrifter som är satta inom området är för dig självklart.

Övrig information
 • Start: Början/mitten på Januari 2019
 • Omfattning och arbetstider: Deltid, minst 1-2 dagar/vecka på kontorstider. Tiderna kan variera.
 • Placering: Helsingborg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och McNeils önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal07@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info

Om arbetsgivaren

McNeil är ett läkemedelsföretag specialiserade på tillverkning av läkemedel för egenvård, vilket innebär receptfria produkter som kan köpas på apotek och i dagligvaruhandeln. McNeil fokuserar idag till stor del på området rökavvänjning och är ett globalt centrum för tillverkning, forskning och utveckling av rökavvänjningsprodukter under varumärket Nicorette. Företaget är beläget i Helsingborg och har cirka 650 medarbetare där och är således ett av regionens största företag. Företaget är sedan 2006 en del av amerikanska Johnson & Johnson-koncernen - ett av världens ledande hälsovårdsföretag med cirka 130 000 medarbetare världen över.