Elkonstruktör till innovativa Konecranes Lift Trucks

Elkonstruktör till innovativa Konecranes Lift Trucks

Vi söker nu en elkonstruktör med ett intresse för att leverera morgondagens teknik genom att utveckla stora, komplexa och högteknologiska maskiner. Som elkonstruktör på Konecranes Lift Trucks får du jobba i en innovativ miljö med att konstruera framtidens tunga truckar och driva företagets utveckling framåt.

Information om uppdraget

Detta är ett konsultuppdrag där du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Konecranes Lift Trucks i Markaryd. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. Konecranes Lift Trucks är världsledande inom tunga truckar. Detta har de blivit genom att ligga i framkant inom branschen och ständigt driva utvecklingen framåt. Målsättningen är att ha en unik position i branschen, nu och i framtiden, vilket gör innovation till ett ledord inom verksamheten. På Konecranes hamnar du verkligen i händelsernas centrum. År 2013 lanserade de världens första truckhybrid och du kan vänta en spännande tillvaro med inriktning mot framtidens automatisering, hybridteknik och uppkopplade maskiner! Verksamheten innebär inte bara att tillverka maskiner. Varje maskin som lämnar någon av fabrikerna måste säljas, underhållas och servas. Detta skapar en spännande arbetsmiljö med ständigt nya upplevelser och möjligheter.

Nu är Konecranes på jakt efter någon som kan ersätta deras tidigare elkonstruktör. I tjänsten som elkonstruktör får du en rolig och varierande arbetsdag där din övergripande arbetsuppgift är att utveckla komplexa och högteknologiska truckar. Du kommer ingå i ett litet team med elkonstruktörer, mjukvaruutvecklare och testare. Teamet och arbetsmiljön kännetecknas av att det är högt i tak och samarbete är en viktig del av vardagen.

Din utveckling är betydelsefull för Konecranes och de kommer att ge dig alla verktyg du behöver för att bli en av branschens vassaste och mest sakkunniga elkonstruktörer. Du kommer få en gedigen introduktion som bland annat kommer innefatta upplärning på olika avdelningar av företaget för att på detaljnivå få en förståelse för processens alla delar. När du är varm i kläderna och ingår i olika projekt kommer resor i tjänsten att förekomma, i och utanför Sverige. Där får du bland annat möjlighet att besöka leverantörer, utveckla din kompetens och utvärdera tester av produkter.

Arbetsuppgifter

Som elkonstruktör på Konecranes kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att konstruera framtidens tunga truckar. Du kommer arbeta med att genomföra och driva konstruktionsuppgifter för att matcha kunders krav och tillhandahålla unika lösningar. Du kommer också att ge tekniskt support till övriga avdelningar inom företaget.

Du kommer till exempel att:
 • projektera, specificera, dimensionera, konstruera och dokumentera produkt- eller produktdelar
 • verifiera genom att kontrollera, bedöma, analysera eller testa konstruktionsresultat
 • bistå med teknisk kompetens för övriga funktioner i företaget
 • följa upp och validera konstruktionernas produktions- och användbarhet
Vi söker dig som
 • har arbetslivserfarenhet av elkonstruktion, kännedom om styrning av elmaskiner eller arbetat i snarlik bransch
 • är högskoleingenjör inom elektroteknik, dataautomation eller maskinteknik alternativt har en YH-utbildning inom elkonstruktion
 • behärskar 2D-CAD (AutoCad eller E3)
Det är meriterande om du har studerat mekatronik och tidigare arbetat i 3D-CAD. Dessutom är det ett plus om du har kännedom om säkerhetskrav, standarder och regelverk rörande elutrustning i maskiner. Som person är det självklart för dig att ta egna initiativ och vara proaktiv i ditt arbete. Vidare är det av vikt att du har en analytisk förmåga och ett sätt att hitta lösningar på de problem som uppstår. Eftersom teamet är litet och jobbar tight är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och vilja att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid 6 månader med goda chanser till förlängning
 • Placering: Markaryd
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Konecranes Lift Trucks önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work: mal02@academicwork.se
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För mer information om produkterna och tjänsterna Konecranes erbjuder, se Konecranes Lift Trucks hemsida www.kclifttrucks.com.