Datasamordnare till WSP Järnväg

Datasamordnare till WSP Järnväg

Vill du vara med i arbetet mot ett mer hållbart samhälle? WSP Järnväg söker nu dig med erfarenhet av administration och koordinering till sin grupp i Helsingborg. Som datasamordnare får du möjlighet att tillsammans med interna och externa parter driva järnvägsprojekt framåt och säkerställa att WSP upprätthåller en god struktur och kvalité på all dokumentation som levereras.

Information om uppdraget

Du tillhör WSP Järnväg i Helsingborg, en grupp om drygt 15 personer varav du och ytterligare två kollegor har rollen som datasamordnare. Som ny i rollen kommer du introduceras och få stöttning av dina erfarna kollegor innan du själv tar dig an egna projekt.

Rollen innefattar många kontaktytor, såväl interna som externa. De interna kontakterna är främst teknikansvariga och projektörer i respektive projekt. Du ingår dessutom i flera nätverk internt på WSP, exempelvis ett nätverk tillsammans med resterande datasamordnare på andra kontor i Sverige, drygt 10 kollegor. Externa kontaktytor som ingår i rollen är Trafikverkets motsvarighet till din tjänst.

Arbetsuppgifter

Som datasamordnare ansvarar du för och arbetar med att det digitala materialet i järnvägsprojekten struktureras och levereras enligt gällande krav och rutiner. Du kommer i din roll också att arbeta med kvalitetsstyrning och bidra till effektivare arbetsprocesser inom datasamordning. Du jobbar med flertalet projekt parallellt och är med från uppstart till projektslut. För att hålla en hög kvalité i leveransen av handlingar har du en viktig uppgift redan från start genom att skapa struktur för projektets administration genom mallar, mappstruktur och manualer. Under projektens gång supporterar du dina kollegor och säkerställer att viktig information når berörda medarbetare. I slutskedet av projektet agerar du även sista kontrollinstans och ser till att rätt handlingar levereras enligt tidsplan.

Vi söker dig som
  • Har flerårig erfarenhet av administrativt arbete och vana av att jobba i olika system och databaser. Har du erfarenhet av Bentley Microstation eller Trafikverkets interna system, såsom PPI och Projektportalen är det meriterande
  • Har goda kunskaper i MS Office
  • Kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift
Vi söker dig som besitter följande kompetenser:
  • Noggrannhet
  • Flexibilitet
  • Uthållighet
* Samarbetsförmåga
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

WSP erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Tillsammans har de drygt 43 600 medarbetare på över 550 kontor i 40 länder varav i Sverige arbetar omkring 4 100 medarbetare. WSP Järnväg är en nationell sektion inom WSP Samhällsbyggnad som vuxit stort de senaste åren. Sektionen består idag av cirka 180 medarbetare representerade runt om i Sverige.
Läs mer om WSP här.