Business Controller till Bring Frigo

Business Controller till Bring Frigo

Är du en Business Controller med erfarenhet från tjänsteproducerande bolag samt med intresse för logistik och ledarskap? Trivs du med en operativ roll i en ständigt föränderlig miljö där du får vara med och driva utvecklingen av verksamhetsstyrningen? Då kan det här vara din nästa utmaning!

Information om uppdraget

Bring Frigo är Sveriges ledande aktör inom kyld och fryst livsmedelslogistik och har en spännande förändringsresa framför sig. Rollen som Business Controller på Bring Frigo är perfekt för dig som önskar vidareutvecklas inom verksamhetsstyrning i en växande koncern med högt i tak, stora ansvarområden och många spännande satsningsområden. Du kommer att arbeta mot den internationella verksamheten med verksamhetsstyrning av Bring Frigos trafikkostnader i Norden, vilket innefattar kontering, uppföljning, analys och rapportering av trafikkostnader. Du rapporterar till Ekonomichefen.

Arbetsuppgifter
 • Leda månadsbokslutprocessen för trafikkostnader för den internationella verksamheten samt genomföra löpande kostnadsuppföljning och analys. Detta innefattar ett nära samarbete med de lokala kontor där Frigo bedriver verksamhet i Norra Europa.
 • Ansvara för prognosprocessen för trafikkostnader och säkerställa dess efterlevnad
 • Kontinuerligt ta fram rapporter och göra analys av tjänstelönsamhet och kundlönsamhet samt driva utvecklingen av dessa analyser
 • Underhålla och utveckla verktyg för uppföljning och analys av trafikkostnader
 • Agera Business Partner mot tjänsteansvariga, produktionsansvariga och säljansvariga samt delta i Business Reviews
 • Delta i Business Case inför investeringar och projekt
 • Ansvara för rapportering samt underhåll och utveckling av Masterdata, finansiell konsolidering och rapporteringsverktyg
 • Legal rapportering och dokumentation tillsammans övriga finansorganisation i Helsingborg och i de olika länderna i Norra Europa.
Då tjänsten är på nordisk nivå kan resor inom Norden förekomma, då till länder där vår Internationella verksamhet finns.

Vi söker dig som
 • Har en Magisterexamen eller motsvarande inom ekonomi/industriell ekonomi
 • Har minst 2-5 års arbetslivserfarenhet från business controlling eller liknande tjänst från ett större tjänsteproducerande företag
 • Hög IT-kompetens och van användare av Excel och Power-point
 • Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska
Som person är du analytiskt lagd med en god förståelse för helheten. Din pedagogiska fallenhet gör att du kan förklara komplex information på ett förståeligt sätt. Vi ser gärna att du är en självgående, flexibel person som trivs i en händelserik miljö där du är med och påverkar. Andra viktiga egenskaper för att passa i rollen är prestigelöshet, lyhördhet och en förmåga att leda sig själv och andra. Organisationen är platt och snabbrörlig så vi räknar med att du har lätt för att ta initiativ och finner det naturligt att kommunicera på alla nivåer i företaget.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 6 månaders provanställning
 • Placering: Helsingborg
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Bring Frigos önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Bring

Bring Frigo driver ett temperaturkontrollerat logistiskt nätverk där vi lagrar och distribuerar livsmedel på ett hållbart och kvalitetssäkert sätt.

Genom våra fordon, lager och terminaler hanterar vi livsmedel från -23 grader till +18 beroende på vilket behov och krav som ställs. Att vara expert på temperaturer är en naturlig del av vårt företags dna. Vår tydliga ambition framåt är att erbjuda våra kunder smarta logistiktjänster som är enkla att hantera och där allt sker i takt med den teknikutveckling som nu möjliggörs i vår bransch.

På Bring Frigo driver vi aktivt en rad hårt satta miljömål, där en tydlig ambition är att erbjuda en helt fossilfri fordonsflotta år 2025. Under 2019 stod ett nytt tempererat lager klart utanför Helsingborg och ännu ett väntas gå i bruk under 2021 där dessa lagers miljöpåverkan ska vara minsta möjliga.

Förutom lager och distribution i Norden och Europa erbjuder vi olika typer av lagertjänster som infrysning, upptining eller förberedande butiksexponering. Företaget startade under namnet Frigoscandia, en pionjär inom tempererad livsmedel och logistik sedan 1950, där vi sedan starten utgått från Helsingborg.