AB Elektrokoppar söker en ledande automationsingenjör/industrielektriker

AB Elektrokoppar söker en ledande automationsingenjör/industrielektriker

Kort om tjänsten

AB Elektrokoppar erbjuder dig ett varierande arbete som automationsingenjör/industrielektriker, gärna med A-auktorisation, i ett stabilt framgångsrikt bolag med engagerade medarbetare.

Om verksamheten

AB Elektrokoppar i Helsingborg är Nordens största tillverkare av kopparvalstråd och en av de ledande i Europa. Koppartråden förädlas och utvecklas till kraft-, telekom- och installationskablar, profiler för land- och sjökabel, kommutatorer till elmotorer samt kontakttråd och andra produkter för eldrift av tåg.
Företaget har ca 130 anställda och producerar ca 130 000 ton kopparvalstråd per år.

AB Elektrokoppar ingår i Elcowire Group, som även inkluderar Isodraht GmbH och Elcowire Rail GmbH i Tyskland. Elcowire Group ägs av Liljedahl Group, en internationell industri- och handelskoncern med verksamhet i Norden och övriga Europa, elcowire.com

Liljedahl Group är en familjeägd bolagsgrupp med sju helägda innehav: Elcowire Group, LWW Group, Hörle Wire Group, LMT Group, Finnvedens Lastvagnar, Finnvedens Bil och
Liljedahl Group Fastigheter. Liljedahl Group är även största ägare i noterade bolaget Bufab AB (publ). Koncernen omsätter cirka 12 miljarder och har drygt 1 400 anställda. liljedahlgroup.se

Mer om tjänsten

AB Elektrokoppar söker en ledande automationsingenjör/industrielektriker, som trivs med ett varierat arbete, som vågar ta beslut och som motiveras av att bli utmanad i det dagliga arbetet. Arbetet spänner över olika utrustningar och drifter där du framförallt kommer att jobba med förebyggande och avhjälpande underhåll.
Du kommer ingå i ett underhållsteam bestående av både el, automation och mekanik, du kommer att leda elektrikerna i detta team. Teamet jobbar tätt tillsammans för att snabbt kunna avhjälpa uppkomna situationer. I din roll är du styrande i teamet, men jobbar som en del av gruppen och utför i stor utsträckning samma arbetsuppgifter som den övriga gruppen. I dina arbetsuppgifter ingår det att arbeta strukturerat med felsökning och problemlösning, för ökad driftsäkerhet. Arbetet är varierat och omfattar alla arbetsmoment från förstudie/felsökning till installation/reparation och driftsättning.

Din profil

Du ska ha dokumenterad utbildning som automationsingenjör/industrielektriker. Det är meriterande om du har A-auktorisation. Du har erfarenhet inom processindustri, tekniska installationer, felsökning samt PLC vana. Erfarenhet av Siemens S7 och/eller ABB 800xA är ett krav. Du är en stabil och strukturerad person som är nyfiken och vill utvecklas. För att passa i rollen som teamledare, bör du vara tålmodig, prestationsorienterad och motiverande, samtidigt som du ska ha ett naturligt driv för förbättring och förenkling.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande.
Mer info
Kontaktperson Johan Ohlander
Telefon 042-176608
Område Helsingborg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 10 nov 2019 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn's Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s "Entrepreneur of the Year". Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001.