Enhetschef Projekt

Enhetschef Projekt

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Projektenheten har som mål att utvecklas till en effektiv projektenhet för projekt inom el-, fjärrvärme och fjärrkylanät. Enheten beställer och driver alla typer av tekniska nätprojekt inom avdelningen. Du får möjlighet att komma in i organisationen och leda i förändring och utveckling. Teamet består av strax under tio medarbetare som är antingen projektledare eller byggledare som arbetar i gränssnittet med entreprenör för lokalnät, fördelningsstationer, fjärrvärme eller fjärrkyla. Medarbetarna har olika senioritet i karriären och varierande lång tid inom Öresundskraft vilket ger möjlighet till ett anpassat ledarskap till varje individ. Nu är enheten i en fas där nya arbetssätt, avtal och processer ska etableras och introduceras i verksamheten. Här får du stort ansvar och kreativ frihet att med din kunskap komma in och påverka hur dessa förändringar ska se ut. Därför läggs stor vikt vid dina erfarenheter att som ledare vara med och driva igenom förändring och få dina medarbetare att motiverade arbeta i samma riktning. Det är en roll med många kontaktytor, både internt och externt. Stämningen och kulturen du möter är en där vikten av att ha roligt på jobbet värdesätts högt, där du upplever god stämning och har bra kollegor samt som ny chef i organisationen får mycket stöd och resurser.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet inom energi-, bygg-, anläggningsbranschen och/eller annan motsvarande teknikintensiv bransch vilket gör att du är tekniskt kunnig. Du har arbetat som ledare i minst två år och då varit med om att driva förändringsarbete i din roll som ledare. Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta i projektform och att du har erfarenhet av att samarbeta med externa entreprenörer. Du har goda kunskaper i det svenska och engelska språket såväl skriftligt som muntligt. Du är även digitalt intresserad och nyfiken, med särskilt goda kunskaper i Excel där du exempelvis har god vana att göra Excelanalyser.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet och kunskap av/om upphandlingar och därmed kunskap i entreprenadjuridik. Vi ser även det som meriterande om du har en teknisk vidareutbildning och erfarenhet av att arbeta som projektledare.

För att trivas och blomstra i denna roll söker vi dig som är trygg i ditt ledarskap och som har dina fötter stadigt på marken oavsett vilken situation du ställs inför. Vi ser att du är prestigelös i ditt ledarskap och har god förmåga att delegera. Du har ett kommunikativt tydligt sätt och leder med ett tydligt teamfokus där du har en fallenhet för att se alla dina medarbetare och anpassa ditt ledarskap. Du är strukturerad, ser vikten av täta uppföljningar och av att stödjas av processer som du gärna vidareutvecklar. Alltid med fokus på hög måluppfyllelse i det uppdrag som avdelningen har. Vi ser att du är lyhörd och har lätt för att samverka med parter såväl inom som utanför organisationen. Du lyfter blicken från hur saker fungerar idag och motiveras av att vara med och förändra och förbättra. Då Öresundskraft vill skapa en kultur som är mer marknads- och affärsorienterad är det viktigt att du har erfarenhet av att agera förändringsledare och inspiratör till förändring.

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss och Öresundskraft vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Uppdragsgivare:
Öresundskraft AB

Ort:
Helsingborg

Omfattning:
Tillsvidare

Sista ansökningsdag:
2018-11-26

I denna rekrytering samarbetar Öresundskraft med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Karolina Andersson 0705-73 66 13.

Ansökan till tjänsten görs via www.dfind.se/science-engineering

Fackliga kontaktpersoner:

Adam Matulaniec, Vision, 042-490 3579

Henrik Wangsell, Akademikerna, 042-490 3820

Jenny Östlund, Ledarna, 042-490 3018

Vi tillämpar löpande urval, så ansök så snart du har möjlighet.

Välkommen med din ansökan!

Organisations-/företagsbeskrivning:

Med innovation, nytänkande och bra service gör vi allt för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Vi erbjuder smarta produkter, smarta val. Enkla fakturor, enkla svar. Allt i samklang med vår vision om att erbjuda bra, effektiva och hållbara lösningar för en bättre värld. Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. För mer information besök www.oresundskraft.se och http://braenergi.oresundskraft.se/

Sökord:
Enhetschef, Projektledare, Projektchef, Fjärrvärme, Energi, Bygg och Anläggning, Öresundskraft
Mer info
Kontaktperson Karolina Andersson
Telefon 0705736613
Område Helsingborg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dfind Science & Engineering
Sista ansökningsdag 26 nov (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Är du en trygg ledare som vill vara med och driva utvecklingen av Projektenheten på Öresundskraft? Då kan rollen som Enhetschef Projekt bli din. Vi söker dig som är engagerad i att leda i förändring och som kan bidra med erfarenhet och kunskap från Energi-, Anläggningsbranschen eller annan teknikintensiv bransch.