Industrilaborant/Mikroskopist - Erasteel Långshyttan

Industrilaborant/Mikroskopist - Erasteel Långshyttan

Nu söker vi på Erasteel Kloster AB en Industrilaborant/Mikroskopist för en tillsvidareanställning till vår produktion i Långshyttan! Vi söker dig med ett gediget tekniskt intresse som vill utvecklas hos oss. Hos oss erbjuds du en möjlighet till ett stimulerande arbete i ett internationellt företag.

Du kommer att arbeta med vår verksamhet på produktionslaboratoriet i Långshyttan. Laboratoriet arbetar i samarbete med andra avdelningar inom produktionen, bland annat med syningen. Arbetsuppgifterna består av beredning och ingjutning av prover, hårdhetsmätning, mikroskopi-läsning, dragprovning och övrigt laboratorie-arbete. Provresultaten kommer rapporteras i vårt IT-system till angränsande avdelningar/kunder. Vid behov hjälper labbet till med specialprovningar vid företagets utvecklingsarbete.

Om dig

Vi ser att du har en teknisk utbildning på gymnasienivå och har tidigare erfarenhet av att arbeta inom industri/laboratoriearbete. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift. God datorvana och B-körkort är krav för tjänsten. Har du erfarenhet av att arbeta inom mikroskopi är det en fördel men inget krav.

Som person är du flexibel, noggrann och du tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga och trivs med att arbeta både självständigt och i team.

Vårt erbjudande

Med utgångspunkt från våra grundläggande värderingar vill vi premiera teamwork, uppmärksamma varje medarbetare och uppmuntra att våra medarbetare delar med sig av sin kunskap till varandra.

Övrigt

Tjänsten innebär skiftgång med helgarbete en helg i månaden. Tjänsten är en tillsvidare anställning, med 6 månaders provanställning.

För mer information om befattningen, vänligen kontakta Inga-Lena Gustafsson på inga-lena.gustafsson@eramet.com eller 0293 54 300.

Facklig kontaktperson Ulf Kindlund, IF Metall, ulf.kindlund@eramet.com

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag har passerat.

Vi ser fram emot din ansökan!

Krav
  • Gymnasiekompetens (Teknisk)
  • Tidigare erfarenhet av industri/laboratoriearbete
  • God datorvana
  • B-körkort
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
Meriterande
  • Mikroskopi erfarenhet
Mer info
Område Hedemora
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 aug 2022 (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Erasteel Kloster AB är den svenska delen av Erametkoncernen som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Vi är ca 360 medarbetare i Söderfors, Långshyttan och Vikmanshyttan och omsätter ca 1,5 miljard kronor. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com