Sektionschef Gruvplanering

Sektionschef Gruvplanering

Dina arbetsuppgifter

Som sektionschef för gruvplanering vid gruvan i Garpenberg har du ansvaret för att planera, leda och utveckla sektionen. Sektionen arbetar såväl strategiskt som operativt med gruvans produktionsplanering. Inom sektionen finns specialister inom geologi, bergmekanik, återfyllnadssystem, gruvdesign, planläggning och gruvmätning. Som sektionschef rapporterar du till avdelningschef Gruva.
Tillsammans med dina medarbetare säkerställer du att verksamheten utvecklas och resultat uppnås enligt budget och planer. Hälsa, miljö och säkerhet har högsta prioritet och i rollen ansvarar du för fortsatt utveckling av säkerhetskulturen inom sektionen.
Du ingår i Gruvans ledningsgrupp och medverkar därmed i avdelningens strategiarbete. Underjordsarbete förekommer och tjänstgöringsort är Garpenberg.

Tjänsten är tillsvidare, provanställning kan dock komma att tillämpas.

Din profil

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och ledarerfarenhet. Du är en lagspelare och som chef förväntas du leda sektionen med ett utvecklande och coachande ledarskap.
Din förmåga att engagera, inspirera och utveckla medarbetare är viktiga egenskaper. I befattningen krävs mycket god förmåga att kunna samarbeta med övriga funktioner och avdelningar i Garpenberg. Då avdelningen består av drivna och innovativa medarbetare ser vi att du har förmåga att strukturera, prioritera och planera de olika projekten tillsammans med gruppen.

Erfarenhet av arbete enligt Lean ser vi som meriterande, likväl som erfarenhet från produktionsplanering och gruvdrift
Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet, erfarenheter m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet genom hela organisationen.

B-körkort krävs.

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete i ett bolag som fokuserar på ständiga förbättringar med fokus på att ha en produktion i världsklass. Här finns möjligheter till att utvecklas vidare inom organisationen och att arbeta tätt ihop med våra centrala funktioner på övriga orter. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet, erfarenheter m.m.Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal senast 27 november. För ytterligare information om tjänsten kontakta Rekryteringskonsult Anna Eriksson Viberg tfn 0733-512 765.

Facklig information får du av Sven-Eric Ericsson, Ledarna, tfn 0225-360 77, Jacob Wallén, Unionen, tfn 0225-362 62, Maria Lindvall, SACO, tfn 0225-369 85.
Mer info
Kontaktperson Anna Eriksson Viberg
Telefon 0733512765
Område Hedemora
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 nov 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbetet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. I Garpenbergs gruva bryts komplexmalm som innehåller zink, koppar, bly, guld och silver - en metallmix som tillsammans med expertkunnande inom geologi, gruvdesign, gruvteknik, anrikningsteknik och en hög grad av teknikutveckling bidragit till en produktivitet i världsklass.

I Garpenberg arbetar cirka 450 personer och verksamheten sysselsätter ytterligare cirka 150 entreprenörer. Boliden är Hedemora kommuns största privata arbetsgivare.

Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.