Verksamhetsutvecklare digitalisering till Samhällsbyggnadsförvaltningen

Verksamhetsutvecklare digitalisering till Samhällsbyggnadsförvaltningen

Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna.

Heby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.

Är du strukturerad och van att förenkla sammanhang?

Nu förstärker vi vårt team med en verksamhetsutvecklare som fokuserar på digitalisering!

Ditt uppdrag

Som verksamhetsutvecklare, med fokus på digitaliering, kommer du tillsammans med kommunens digitaliseringssamordnare knyta ihop organisationens verksamhet med stödjande IT-system. Stort fokus läggs på att förenkla för kommuninvånare och näringsliv i sin kontakt med kommunen i samhällsbyggnadsfrågor.

Ditt första stora projekt blir digitalisering av samhällsbyggnadsprocessen där du i nära samarbete med duktiga medarbetare på mark- och planeringsenheten jobbar för att digitalisera detaljplaner, kartor och liknande samhällsbyggnadsprocesser. I uppdraget ingår också digitalisering inom kultur- och fritidsområdet för att exempelvis effektivisera kontakt med föreningar och lokalbokning samt digitalisering av kostverksamhetens interna administration mot förskolor, skolor och vård- och omsorgsboenden.

Du inventerar nuläge och analyserar behov för att kunna ge stöd i automatisering och utveckling av processer som gynnar såväl medborgare som kommunens medarbetare. I ditt arbete kommer du att konkretisera verksamheternas behov till genomförbara digitaliseringsprojekt i samråd med ledning, medarbetare, leverantörer, konsulter och IT-enhet. För att nå bra resultat behöver du fastställa nyttan med processen, ta fram tydliga rutiner och koordinera projekten med resursfördelning, dokumentation samt uppföljning och analys.

Heby kommun gör en satsning på digitalisering och förstärker därför med kompetens inom området i alla förvaltningar. Du kommer både arbeta nära kollegor på andra förvaltningar och tillsammans med berörda chefer och medarbetare inom samhällsbyggnadsförvaltningen. Du blir länken mellan verksamheten och tekniken.

Tjänsten är placerad i Heby (30 min tågresa från Uppsala) med möjlighet till distansarbete på deltid även efter pandemin. Det finns också kontorsplatser tillgängliga centralt i Uppsala.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Din profil
  • Du har relevant högskoleutbildning med inriktning mot digitalisering och IT eller motsvarande erfarenhet.
  • Du är pedagogisk och har lätt för att kommunicera i olika sammanhang, både muntligt och skriftligt.
  • Du har goda projektledaregenskaper och meriterande är tidigare erfarenhet att leda digitala projekt.
  • Du har relevant erfarenhet av processkartläggning av digitala flöden och av utveckling och implementering av nya digitala arbetssätt
  • Du har erfarenhet av samordning, styrdokumentation och teknikstöd samt kravställning på och samarbete med leverantör av IT-system.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med: kommunal verksamhet/politiskt styrd organisation, IT-säkerhetsfrågor i offentlig förvaltning och ISO-standarder eller liknande på informationssäkerhetsområdet.
Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.

Följ oss gärna på Instagram!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Heby
Yrkesroll Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Heby kommun
Hemsida https://heby.se/kommun-politik/sokjobbhososs/
Sista ansökningsdag 8 aug 2021 (6 dagar kvar)