Rektor till Bullerbyn förskola

Rektor till Bullerbyn förskola

Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna.

Heby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.

Vi söker en engagerad rektor som vill leda och utveckla förskoleverksamheten i Heby kommun! I aktuellt rektorsområde ingår Bullerbyn, Junibacken och Villekulla i Heby tätort, med totalt sex avdelningar, ca 30 medarbetare och 130 barn.

Barn- och utbildningsförvaltningen har höga ambitioner och vi strävar alltid efter att ligga i framkant. Vi är just nu extra stolta över att Heby kommun beviljats Erasmus+ ackreditering för 2021-2027, vilket innefattar samtliga kommunala förskolor och skolor. Detta innebär att varje läsår under fem års tid kommer 30-50 av förvaltningens medarbetare ha möjlighet att delta i kortare kompetenshöjande kurser i ett annat EU-land.

I Heby kommun satsar vi på chefsutveckling. Alla våra chefer utbildas i Utvecklande ledarskap (UL) och har möjlighet att delta i vårt interna ledarskapsprogram.

Ditt uppdrag

Som rektor är du ansvarig för personal, verksamhet, arbetsmiljö och ekonomi. Du arbetar aktivt med att leda, följa upp och utveckla verksamheten för att nå uppsatta mål och skapa en trygg, utvecklande och lärande miljö för barnen. Du är pedagogisk ledare för din förskola vilket innebär att du stärker medarbetarna i deras profession och jobbar aktivt med förskolans systematiska kvalitetsarbete.

Du kommer att ingå i förvaltningens ledningsgrupp där samverkan med övriga rektorer sker. Just nu pågår en översyn för att hitta bästa möjliga organisation inom Barn- och utbildningsförvaltningen, vilket gör att ditt verksamhetsområde kan komma att förändras.

Din profil

Högskoleexamen med pedagogisk inriktning är ett krav. Du har också flerårig erfarenhet från arbete inom förskolan och är väl insatt i förskolans läroplan och andra styrdokument som reglerar verksamheten. Har du kunskap om inre och yttre lärmiljöer ser vi det som en tillgång.

Vi önskar att du har tidigare erfarenhet av arbete i en arbetsledande funktion, gärna också med budget- och arbetsmiljöansvar. Genomförd rektorsutbildning är mycket meriterande. Du är en trygg, tydlig och förtroendeskapande ledare, som engagerar dina medarbetare så att ni tillsammans når uppsatta mål. Du inspirerar till lärande och utveckling samt låter dina medarbetare växa och ta ansvar i sina uppdrag.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt har goda IT-kunskaper och lätt för att hantera digitala stödsystem. Eftersom det händer mycket inom pedagogik, omsorg och förskola söker vi dig som har ett genuint intresse för att utveckla och att utvecklas. Du har god samarbetsförmåga och en vilja och förmåga att tillsammans med övriga rektorer se till helheten, för att skapa ett positivt resultat för hela förvaltningen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Om du blir kallad till intervju ser vi gärna att du tar med lärarlegitimation, examensbevis eller studieintyg samt giltigt utdrag ur belastningsregistret.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.

Följ oss gärna på Instagram!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Heby
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://heby.se/kommun-politik/sokjobbhososs/
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (9 dagar kvar)