Samhällsvägledare till Kommunkansliet

Samhällsvägledare till Kommunkansliet

Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna.

Heby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.

Heby kommun är en växande kommun med höga ambitioner. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla servicen till våra medborgare. Är du allmänbildad, en van IT-användare och brinner för att ge god service? I sådana fall tror vi att du skulle stortrivas som samhällsvägledare i vår Medborgarservice.

Ditt uppdrag

Som samhällsvägledare ger du information och vägledning till besökare i kommunala frågor och andra samhällsfrågor, främst via telefon, men även via fysiska besök på Medborgarservice. I tjänsten ingår viss del budget och skuldrådgivning, vilket innebär att du kommer att stötta människor som har ekonomiska svårigheter i att planera sin ekonomi. Syftet är att tillsammans med den sökande arbeta fram olika möjliga lösningar som leder till en förbättring av personens privatekonomiska situation. Du har ett nära samarbete med övriga samhällsvägledare i teamet och diskuterar och utvecklar regelbundet arbetssätt.

För att lyckas i rollen så trivs du i miljöer där du inte alltid vet precis hur dagen kommer se ut. Det krävs ett flexibelt sinne och att du trivs med en varierad vardag. Du ska lotsa och vägleda människor, du ska ha ett gott bemötande och vara serviceinriktad, ha en god kommunikations- och samarbetsförmåga och ha lätt för att se vad som behöver göras, ta itu med både stort och smått och bidra till att utveckla vår verksamhet.

Din profil

Vi söker dig som är högskoleutbildad samhällsvetare, ekonom eller annan likvärdig utbildning alternativt har erfarenhet av arbete som samhällsvägledare. Det är en merit om du har genomfört Konsumentverkets utbildning i budget- och skuldrådgivning, samt har erfarenhet av att arbeta i systemen Boss och Boss+. Vidare är du intresserad och kunnig inom privatekonomi och samhällsfrågor och har god samhällsorientering. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och trivs med att stötta personer till självständighet. Du är ansvarstagande och kommer med idéer och förslag till utveckling. Önskvärt är även att du har såväl intresse som erfarenhet av att möta personer i utsatta situationer. Du ska ha goda IT-kunskaper samt stor IT-mognad dvs. vara flexibel och kunna använda olika digitala arbetsverktyg och verksamhetssystem. Du bör dessutom ha en vana och skicklighet i informationssökning via olika kanaler. goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.

Följ oss gärna på Instagram!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Heby
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://heby.se/kommun-politik/sokjobbhososs/
Sista ansökningsdag 14 maj 2021 (3 dagar kvar)