Socialsekreterare till Barn och Familjeenheten

Socialsekreterare till Barn och Familjeenheten

Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna.

Heby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.

En av våra duktiga och erfarna socialsekreterare går nu vidare till andra uppdrag vilket gör att vi nu behöver förstärka enheten med ytterligare en socialsekreterare. Hos oss är dagarna omväxlande och du har stor frihet i hur du lägger upp ditt arbete. Att arbeta hos oss kännetecknas av omväxling, inflytande, korta beslutsvägar och ett gott samarbete. För att lyckas med detta krävs framåtsträvande socialsekreterare som bidrar med sina idéer och sitt engagemang. Här behövs du!

Ditt uppdrag

Som socialsekreterare på barn och ungdomsenheten arbetar du med att utreda barn och ungdomar och följa upp beviljade insatser enligt SoL och LVU. Målgruppen är barn- och ungdomar mellan 0-18 år och deras familjer. Du kommer att arbeta i nära samarbete med andra aktörer både internt och externt. Vi värdesätter samverkan och sätter individen och dennes behov i centrum.

Vi kan erbjuda dig ett utvecklande arbete där du får möjlighet att arbeta tillsammans med engagerade kollegor med en brinnande glädje till sitt jobb. Hos oss får du regelbunden extern handledning, subventionerad friskvård, flextid samt reflektionstid.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad socionom.

Du har god kommunikativ förmåga på svenska, d v s förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Tidigare erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten, särskilt inom barn- och ungdom är meriterande. Det är även meriterande om du har kunskaper i BBiC och Signs of Safety.

Som person är du initiativrik, lyhörd, ansvarstagande och har en helhetssyn i ditt arbete. Du är flexibel, stresstålig och är skicklig på att prioritera samt har en god strukturell förmåga. Du trivs med att skapa goda relationer och verkar för en bra stämning. Ett gott bemötande är en självklarhet för dig!

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Andra egenskaper som vi ser som viktiga för tjänsten är att du är självgående, strukturerad och flexibel samt att du är uthållig och stabil och har en hög personlig mognad med förmåga att göra korrekta avvägningar och fatta välmotiverade och rättssäkra beslut, även i akuta situationer.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.

Följ oss gärna på Instagram!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Heby
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://heby.se/kommun-politik/sokjobbhososs/
Sista ansökningsdag 4 dec 2020 (11 dagar kvar)