Kultur- och fritidschef

Kultur- och fritidschef

Kultur- och fritidschef till Heby kommun

Samhällsbyggnadsförvaltningen
Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna.

Heby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.

Nu söker vi en kultur- och fritidschef till Heby kommun!
Välkommen till kultur- och fritidsenheten i Heby kommun. Här glömmer vi aldrig vem vi är till för och vilken betydelse vårt arbete har för våra invånare och besökare. Vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för goda livsvillkor genom att erbjuda ett brett kulturutbud och möjligheter till en stimulerande fritid. Vi ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, ungdomsverksamhet, bibliotek, musikskola, föreningsliv och konst i offentlig miljö.

Vi har också ansvar för delar av kommunens integrationsarbete och samverkar nämndövergripande kring frågor som rör ungas psykiska hälsa och välmående. Vi är cirka 45 medarbetare och tillsammans skapar vi goda förutsättningar för idrott, kultur och hälsa i Heby kommun. Vi har verksamheter i flera av kommunens orter och arbetar också aktivitetsbaserat i hela kommunen för att nå så många invånare som möjligt.

Ditt uppdrag

Som kultur- och fritidschef i Heby kommun blir ditt viktigaste uppdrag att skapa förutsättningar för en meningsfull kulturverksamhet och stärkande fritid för kommunens invånare.

Vi är i en spännande tid där vi under senare år har utvecklat kommunens kultur- och fritidsutbud, nått nya målgrupper och börjat samverka med andra förvaltningar kring gemensamma frågor. För att skapa en hållbar organisation för framtiden söker vi nu en kultur- och fritidschef som vill fortsätta driva utvecklingen framåt tillsammans med en biträdande kultur-och fritidschef och mycket kompetenta medarbetare. Kultur- och fritidsenheten spelar en väsentlig roll i kommunens arbete med att rusta våra barn och unga för vuxenlivet.

Som enhetschef hos oss får du en betydelsefull position med stort mandat och förtroende att forma organisationen för att nå uppsatta mål. Tjänsten innebär många kontaktytor och övergripande ansvar för alla delar av kultur- och fritidsenhetens grundverksamhet. Du kommer in i en utvecklingsprocess och arbetet kräver ett ledarskap som utvecklar individer såväl som verksamhet. Inom ledningsfunktionen har vi påbörjat ett förändringsarbete och tillsatt en biträdande kultur och fritidschef som har personalansvar för ca hälften av personalen och jobbar mer verksamhetsnära inom organisationen. Du har ett mer övergripande ansvar för ekonomi, personal och verksamhet och är också ansvarig tjänsteman gentemot kultur- och fritidsnämnden. I uppdraget ingår också att utveckla och förankra den nya ledningsorganisationen.

Tjänsten är placerad i Heby (30 min tågresa från Uppsala). Det finns möjlighet till distansarbete när verksamheten tillåter det. Det finns också kontorsplatser tillgängliga centralt i Uppsala.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Din profil
För tjänsten krävs erfarenhet av arbete som chef eller erfarenhet av ledarskap på annat sätt, gärna inom kultur- och fritidsområdet. Du har med fördel erfarenhet från kommunal verksamhet eller annan politiskt styrd organisation. Högskoleutbildning inom kultur- och fritidsområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten är meriterande. För den här tjänsten behöver du ha goda kunskaper i tal och skrift på svenska, då rollen kräver det. Krav på B-körkort.

Som ledare har du respekt för dina medarbetares kompetens och professionalitet och har förmåga att skapa en trygg, öppen och effektiv organisation. Du ser möjligheter istället för hinder, har förmåga att entusiasmera andra och vill gärna utveckla både dig själv och verksamheten.

Du har ett brett perspektiv på frågor och har förmåga att se helheten såväl som enskilda verksamheter och medarbetare. Den här tjänsten kräver att du är tydlig och informativ i din kommunikation gentemot politiker, medborgare och medarbetare. Du arbetar bra med andra och underhåller dina yrkesmässiga relationer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och goda ledaregenskaper.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.

Följ oss gärna på Instagram!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-09-01
Löneform: Fast, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Heby
Län: Uppsala län
Land: Sverige
Referensnummer: 2022/93

Kontakt
  • Åsa Nylander, förvaltningschef, 0224-36180
  • Peter Jansson, Kultur och fritidschef, 0224-36046
Facklig företrädare
  • Kommunal, 0224-36062
Publicerat2022-05-06
Sista ansökningsdag2022-05-29
Mer info
Kontaktperson Åsa Nylander
Telefon 0224-36180
Område Heby
Yrkesroll Organisation & ledning, Media, Kultur & Design, Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (13 dagar kvar)