Lärarassistent i förskoleklass Harbo/Tärnsjö rektorsområde

Lärarassistent i förskoleklass Harbo/Tärnsjö rektorsområde

Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna.

Heby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.

Välkommen att söka tjänsten hos oss, som är placerad i Harbo skola och fritidshem.

Harbo skola är en liten skola med naturnära skolgård centralt belägen i Harbo. Här går ca 125 elever från förskoleklass till årskurs 6. Vi som arbetar på skolan är ett sammansvetsat gäng med lång erfarenhet och stort engagemang. Vår vision är trygghet, utveckling och lust att lära.

I rektorsområdet implementerar vi just nu IBIS (Inkluderande beteendestöd i skolan) för att att öka trygghet, arbetsro och inkludering samt att förbättra elevernas skolprestationer.

Barn- och Utbildningsförvaltningen har höga ambitioner och strävar alltid efter att ligga i framkant. Vi är just nu extra stolta över att Heby kommun beviljats Erasmus+ ackreditering för 2021-2027, vilket innefattar samtliga kommunala förskolor och skolor. Detta innebär att varje läsår under fem års tid kommer 30-50 av förvaltningens medarbetare ha möjlighet att delta i kortare kompetenshöjande kurser i ett annat EU-land.

Ditt uppdrag

Lärarassistenten finns med som en resurs och avlastar läraren i såväl klassrum som övriga miljöer i skolan. Det ingår i uppdraget att coacha elever i undervisningen, förbereda material och hjälpa läraren att t.ex. utveckla lektionsplaner till undervisningen, sköta hantering kring elevnärvaro och göra beställningar.

Som lärarassistent bidrar du också till att vardagen fungerar för eleverna där pedagogisk lunch, rastvakt och läxhjälp kan ingå. Du förväntas även att kommunicera med föräldrar och hålla dem informerade om deras barns utveckling.

Praktiska uppgifter förekommer också så som skötsel av material som används i undervisningen. Lärarassistenten hjälper till att skapa en trygg och stabil miljö i skolan.

I tjänsten ingår uppdrag på fritids.

Din profil

Vi ser att du har god kunskap om förskoleklassens uppdrag och tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete. Vidare har du som söker goda IT-kunskaper och är van att använda digitala verktyg i det dagliga arbetet.

Du har höga förväntningar på våra elevers kunskaper och värdegrund. Som person skapar du goda relationer med elever, vårdnadshavare och personal. Du är bra på att strukturera och prioritera ditt arbete och kan se möjligheter i förändringar. Vidare är du kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.

Följ oss gärna på Instagram!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Heby
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://heby.se/kommun-politik/sokjobbhososs/
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (7 dagar kvar)