Kurator till Harbo och Tärnsjö skolor

Kurator till Harbo och Tärnsjö skolor

Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna.

Heby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.

I Harbo-Tärnsjö rektorsområde ingår två lantliga skolor: Harbo skola samt Tärnsjö skola som båda har ca 130 elever var. Som kurator i rektorsområdet fördelar du din tid lika mellan skolorna.

I rektorsområdet så är vi i implementeringsfasen av IBIS - Inkluderande beteendestöd i skolan, en modell som hjälper oss systematiskt att tydliggöra våra förväntningar på eleverna samt arbeta evidens- och databaserat.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som vill arbeta som skolkurator hos oss under tiden som vår ordinarie kurator är föräldraledig. Du kommer att arbeta i rektorsområdets elevhälsoteam med främjande, förebyggande och stödjande insatser, individuellt och i grupp, vilket innebär ett nära samarbete med lärare i skola och på fritidshem. I elevhälsoteamet ingår, förutom kurator, skolsköterska, specialpedagog, speciallärare, skolpsykolog och skolledning.

I kuratorsuppdraget ingår vidare att vara en av rektorsområdets kontaktpersoner mot t.ex. BUP, BUH och Socialtjänst. Du arbetar förebyggande och främjande för att skapa en god arbetsmiljö för alla eleverna på skolorna. Du bidrar med ett psykosocialt perspektiv på verksamheten, vilket gör att alla elever ges möjlighet att uppnå kunskapsmålen men också trivas och må bra i skolan.

Nuvarande kurator har en aktiv roll i trygghetsteamen på skolorna och vi vill gärna att kurator tar ansvar för att föra dialoger med eleverna om hur de kan bidra till trygghet på skolorna. Som kurator ingår vidare att säkerställa att vi följer våra rutiner för att främja trivsel och trygghet på skolorna och en hög närvaro bland våra elever.

Din profil

Vi söker dig som har en högskoleexamen som socionom, socialpedagog, socialpsykolog eller har annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har lätt för att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är öppen för olika arbetssätt och är flexibel i arbetet med andra.

Vi vill att du ser möjligheter i förändringar och har ett positivt och tillmötesgående förhållningssätt samt att du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har ett intresse för och kunskap om systematiskt kvalitetsarbete och en vana att analysera samt utvärdera resultat som grund för förbättringsarbete.

Du är en närvarande, lyhörd, tydlig och organiserad person som agerar prestigelöst samt har en förmåga att skapa engagemang, förtroende och delaktighet. Du är strukturerad och arbetar målinriktat och du har en god språklig, skriftlig och analytisk förmåga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde 2021-05-01 eller efter överenskommelse, dock senast 2021-08-08, med varaktighet minst till och med juni 2022.

Se till att ha ett aktuellt utdrag från Polisens belastningsregister med dig vid eventuell intervju.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.

Följ oss gärna på Instagram!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Heby
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://heby.se/kommun-politik/sokjobbhososs/
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (6 dagar kvar)