Hjälpmedelsansvarig (HAL) till Hälso- och sjukvårdsenheten

Hjälpmedelsansvarig (HAL) till Hälso- och sjukvårdsenheten

Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna.

Heby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.

Vill du jobba kvalitetsutvecklande med Rehabilitering och hjälpmedel inom kommunal verksamhet. Vi söker nu en ny hjälpmedelsansvarig och samordnare till Hälso- och Sjukvårdsenheten i Heby kommun. Vi bedriver hälso- och sjukvårdsinsatser i ordinärt- och särskilt boende samt boende inom funktionsstöd över hela kommunen. Din närmaste chef är enhetschefen för Hälso- och sjukvårdsenheten där sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster/fysioterapeuter ingår.

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag är delat i två delar, 50% HAL (hjälpmedelsansvarig) och 50% samordning av övergripande frågor inom rehabilitering- och hjälpmedelsverksamheten.

Som HAL har du ett övergripande ansvar för hjälpmedelsverksamheten i Heby kommun och är en del i ett nätverk med övriga hjälpmedelsansvariga inom Region Uppsalas kommuner (HUL, Hjälpmedel i Uppsala Län)

Du ansvarar för den lokala organisationen för förskrivning av hjälpmedel, med utbildning och stöd till förskrivare. Du ansvarar för lagerhållning, inköp och är stöd till enhetschefen i hjälpmedelsbudgeten.

Du har mandat att besluta om hjälpmedelsförskrivning för produkter utanför upphandlat sortiment.

Som samordnare i Hälso- och sjukvårdsenheten arbetar du framförallt med övergripande frågor gällande rehabilitering och hjälpmedelshantering i våra verksamheter och tillsammans med MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska) arbetar du för att kunna identifiera, planera, implementera och följa upp hjälpmedels- och rehabiliteringsrutiner i våra verksamheter.

Du är ett stöd till enhetschefen i professionsrelaterade frågor inom Rehabgruppen och tillsammans med sjuksköterska i organisationen samordnar du utskrivningsplanering från slutenvården

I uppdraget ingår en del administrativa uppgifter som fakturering, statistik och lagerhållning.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad Sjukgymnast, Fysioterapeut eller Arbetsterapeut med erfarenhet från kommunal vård och gärna tidigare uppdrag som HAL (hjälpmedelsansvarig) eller erfarenhet av hjälpmedelsförskrivning.

Tidigare erfarenhet av samordning och kvalitetsutveckling inom området är meriterande.

Du ska ha god kännedom om lagar och regelverk inom Hälso- och sjukvårdens område.

Du är tydlig i din kommunikation och drivs av utvecklingsarbete, kan formulera dig bra i tal och skrift.

God samarbetsförmåga, vana av att arbeta självständigt och drivande med frågor inom området är en förutsättning då kontaktytorna i tjänsten är många och varierande.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.

Följ oss gärna på Instagram!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Heby
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://heby.se/kommun-politik/sokjobbhososs/
Sista ansökningsdag 21 jan 2021 (3 dagar kvar)