Hoppa till innehåll

Ekonomichef till Hässleholm Miljö AB (HMAB)


Genom att erbjuda förmånliga produkter och tjänster som minskar våra kunders miljö- och klimatpåverkan är Hässleholm Miljö med och bidrar till en förbättrad livsmiljö. Vi bygger en kommun där ett hållbart liv är en självklarhet. Vi är ca 180 anställda och omsätter omkring knappt 600 miljoner kronor årligen. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida www.hassleholmmiljo.se

Om tjänsten
Vi söker en utvecklingsorienterad och trygg Ekonomichef med både erfarenhet och vilja att driva övergripande frågor i en föränderlig omgivning. Rollen som Ekonomichef innebär att leda avdelningar inom ekonomi, upphandling och IT med totalt 13 medarbetare som stöttar fyra affärsområden. Vi är en affärsdriven organisation med en tydligt värderingstyrd verksamhet som gör rollen bred och kräver ett starkt engagemang för helheten och den långsiktiga utvecklingen av både bolaget och affären.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Ekonomichef blir du en del av Hässleholm Miljös ledningsgrupp och förväntas förutom att leda ekonomi, upphandling och IT bidra till helheten genom att utmana och utveckla dina kollegor i ledningsgruppen. Du förstår vikten av verksamhetsstyrning och har förmågan att visualisera och tydliggöra siffror och trender i risker och möjligheter som du kan förklara för andra på ett pedagogiskt sätt. Då hållbarhet är en central del i vår affär är det viktigt att du även har ett intresse och en vilja att driva dessa frågor framåt.

Lämplig bakgrund
Då du självständigt driver dina avdelningar framåt tror vi att det är viktigt med en flerårig och väl dokumenterad erfarenhet av att leda både medarbetare och chefer i en föränderlig omgivning på ett framgångsrikt sätt. Din branschbakgrund är inte avgörande men ett intresse för och/eller erfarenheter av att arbeta i en reglerad bransch såsom energi eller liknande är meriterande. Viktigast för oss är din vilja och förmåga att bidra med ett modernt och långsiktigt utvecklande ledarskap.

För att bli framgångsrik och trivas i rollen behöver du ha med erfarenhet av att föredra resultat och nyckeltal till styrelse och ägare samt kunskap om årsredovisningar och legala krav inom ekonomiområdet. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med digitalisering. Du behöver goda kunskaper i svenska i tal och skrift och vi tror att du har en universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg i dig själv med en hög integritet och känslomässig stabilitet. Du drivs av utmanande mål och har en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan utmana din omgivning. Du har ett starkt självledarskap och är van vid deadlines samtidigt som står lugn när det blåser hårt omkring dig.


Om företaget
Hässleholm Miljö AB (HMAB) är ett affärsdrivet bolag som ägs av Hässleholms kommun. Bolaget tillhandahåller flera viktiga verksamheter, där samtliga fyller en funktion för ett välfungerande samhälle. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall från hushåll, industrier och andra verksamheter. Vi producerar och distribuerar dricksvatten, transporterar och renar spillvatten samt avleder dagvatten. Vi producerar och levererar fjärrvärme i Hässleholm och Tyringe samt ger stöd för att privat- och företagskunder ska kunna effektivisera sin energiförbrukning.

På Hässleholm Miljö gillar vi olika och vi strävar efter mångfald på alla tänkbara sätt och värdesätter det som blandade grupper tillför verksamheten.

Ansökan
I denna rekrytering har Hässleholm Miljö valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tomas Vinnersten på 0766-471614.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!


Om SJR Executive Search
Vi på SJR har drivit utveckling av konsult- och rekryteringsverksamhet i närmare 30 år - med en grundläggande idé att hjälpa företag med rätt kompetens och människor med rätt utmaning.

Med ursprung och bas inom Ekonomi & Finans är vi idag en partner inom fler områden kopplat till organisationers affärsstöd. Vårt fokus är framtidens chefs-, specialist- och hybridroller och vår expertis ligger i vår gedigna erfarenhet av hantverket samt i vårt engagerade nätverk.


SJR logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
12 dec. 2023 (8 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
http://www.sjr.se/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Malmö stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Stockholms stad
Ekonomi
Företagslogga

Liknande Jobb