Hoppa till innehåll
Mantena logotyp

Mantena söker HR-chef till Hässleholm

Ansök nu
Motiveras du av att arbeta med såväl de strategiska som operativa delarna inom HR? Mantena i Hässleholm söker en HR-chef!

Vill du jobba i en verksamhetsnära HR-roll med goda möjligheter att utveckla verksamheten och dess medarbetare? Mantena söker nu en HR-chef till sin verksamhet i Hässleholm. Här erbjuds du en varierande och rådgivande roll med helhetsansvar för såväl de strategiska som operativa delarna inom HR. Vill du vara ett viktigt stöd för våra medarbetare och ledare samtidigt som du bidrar till en hållbar framtidsbransch?

Välkommen att bli vår nya HR-chef!

Ditt anställningserbjudande
 • Hos Mantena erbjuds du ett utvecklande och självgående arbete inom HR med möjlighet att göra skillnad.
 • Här bli du en del av en trivsam arbetsplats där du får möjlighet att bidra med din positiva inställning och härliga energi.
 • Mantena strävar efter ständiga förbättringar och utveckling av verksamheten och individen.
 • Vi har stort fokus på arbetsmiljöfrågor och vi fokuserar på säkerhet och kvalitet i allt vi gör.
 • Som en betydande underhållsleverantör inom järnvägssektorn i Norden har Mantena ett mål att inte skada den yttre miljön - det ställs allt hårdare miljökrav och tåg är en klimatvänlig transportmetod, både för varor och passagerare.
Mantena har kollektivavtal och är anslutna till Tågtrafikavtalet.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som HR-chef arbetar du strategiskt och operativt med stora delar av HR-området. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är bl a att:
 • Coacha och stötta ledarna i arbetsrättsliga frågor, personalärenden och ledarskap.
 • Bidra till organisations- och kompetensutveckling samt hantera utbildning och utbildningsplanering.
 • Ansvara för att driva rekrytering och rekryteringsprocessen.
 • Medverka vid fackliga förhandlingar och ha nära samarbete med fackliga parter, t ex vid organisationsförändringar, löneförhandlingar och övriga arbetsvillkor.
 • Medverka i ledningsgruppen.
 • Hantera rehabiliteringsärenden och leda semesterplanering.
 • Ha kontakt med yrkeshögskolor etc. i form av utbildning, LIA och praktik.
Värt att veta

Som HR-chef är du både strategisk och operativ i din roll, vilket innebär att du medverkar i ledningsgruppen och arbetar nära verksamheten. Din arbetsplats är Mantenas kontor i Hässleholm, norra Skåne.

Du är HR resurs för de totalt över 100 anställda i Hässleholm som till stor del består av växlare och tågtekniker. Du ingår i ett koncerngemensamt team inom HR och lön och du rapporterar till HR-direktör, som samtliga utgår från Norge.

Våra förväntningar

Vi söker dig som:
 • Har erfarenhet av en liknande roll inom HR där du arbetat strategiskt och operativt med arbetsrättsliga frågor, fackliga förhandlingar och chefsstöd.
 • Har erfarenhet av hela eller delar av HR-årshjulet, från lönerevision till organisationsförändringar etc.
 • Har god kännedom om lagar och kollektivavtal, med fördel på kollektivsidan.
För att du ska trivas och prestera väl i rollen ser vi gärna att du:
 • Framstår som trygg och säker i din förmåga att fatta beslut då du möter olika människor i organisationen.
 • Bygger tillitsfulla arbetsrelationer och behandlar alla rättvist och med respekt.
 • Är självgående och vidtar proaktiva åtgärder för att komma vidare i arbetet.
 • Coachar dina kollegor i arbetsrättsliga och personalrelaterade frågor genom att skapa skapa struktur och tydliga delmål.
 • Trivs att arbeta i en produktionsmiljö.
Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson
Rebecca Andersson
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 okt. 2023 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare