Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Upplands flygflottilj, F16 söker Luftbevakningssoldat GSS/K till 1612. Strilkompani

Ansök nu
161.Strilbataljon
161.Strilbataljonen söker dig som vill vara med och bidra till Sveriges luftförsvar, stimuleras av växlande arbetsuppgifter och eget ansvar. 161:a Stridslednings- och Luftbevakningsbataljonen verkar dygnet runt året runt för att övervaka och försvara svenskt luftrum genom att producera och distribuera auktoriserat luftläge, stridsleda flygstridskrafterna och samordna luftstridskrafterna.

Om tjänsten
Som luftbevakningssoldat i 161.strilbataljonen tjänstgör du till vardags i en av landets stridsledningscentraler. Du kommer ingå i luftbevakningsplutonen och tjänsten ger dig möjlighet att fortsätta utvecklas och utbildas inom luftbevakning och i system C2StriC. Huvuddelen av tjänsten genomförs på dagtid under vardagar men det förekommer oregelbundna arbetstider på kvällar och helger.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Genomföra målföljning på radarekon i Sveriges luftbevaknings- och stridsledningssystem C2StriC under incidentberedskap och övningar.
  • Stödja i framtagandet och genomförandet av befattningsutbildning luftbevakning.
  • Stödja plutonen vid övningar genom framtagande av ett simulerat luftläge.
  • Stödja luftbevakningsfunktionen med praktiska och administrativa uppgifter så som uppkomna ärenden, beställningar och tillståndshantering.
  • Planera och ta fram underlag för plutonsgemensam verksamhet.
KRAV
Kvalifikationer
  • Genomförd svensk värnplikt med godkänt betyg.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Personliga egenskaper
Du gillar struktur och administrativa arbeten där du kan växla mellan tidspressade och mer långsiktiga uppgifter. Du är driven, gillar utveckling och att lära dig nya saker. Du har inga problem att vara självgående. Du har god förmåga att samarbeta med andra, trivs med att arbeta i grupp såväl som enskilt.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Genomförd värnplikt med godkänt betyg och befattningsutbildning mot luftbevakning.
  • Erfarenhet och kunskap om system C2StriC.
  • B-körkort.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enligt GSS/K avtal om högst åtta år, med möjlighet till förlängning. Anställningen kan inledas med en 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Hästveda, resor till någon annan av F 16 arbetsorter kan förekomma
Lön: Individuell lönesättning tillämpas
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef 23. Luftbevakningspluton, tfn: 0451-382459
Ställföreträdande Chef 23. Luftbevakningspluton, tfn: 0451-382492.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR generalist, Therese Karlsson
Mejl: F16-A1-adm@mil.se

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO, nås via växeln 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-19. Din ansökan ska innehålla ett CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
19 juni 2023 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare