Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

F 16, Upplands flygflottilj söker närskyddssoldat.

Ansök nu
Befattningen erbjuder

I den dagliga tjänsten löser du uppgifter såsom bevakning, patrullering och kontroll av skyddsobjekt inom förbandets ansvarsområde. Tjänsten är en skifttjänstgöring med helgtjänstgöring inkluderat, vilket innebär att arbetsmåttet per vecka är 35 h.

I din anställning som närskyddssoldat kommer du i framtiden ha möjlighet att söka vidare till andra befattningar inom plutonen. Exempel på dessa befattningar kan vara hundförare, stridsjukvårdare och gruppchef. Mer information om dessa hittar du på Försvarsmaktens hemsida.

Om enheten

Flygvapnets stridslednings-och luftbevakningsbataljon har till uppgift att luftbevaka svenskt luftrum och leda våra stridsflyg. Bataljonen bedriver skarp tjänst dygnet runt, året runt från anläggningar båda ovan och under jord. Strilförsvarskompaniet ansvarar för att skydda bataljonens fasta och rörliga anläggningar.

Träning på arbetstid ingår för att upprätthålla och förbättra din fysiska status. Jobbet innebär även att du har internationell tjänstgöringsplikt. Tjänsten ställer höga krav på god fysisk standard, professionalism, flexibilitet och kamratskap hos dig som individ. Du förväntas ta ansvar för din egen utveckling och stötta dina kollegor.

Krav

Kvalifikationer
 • Fullgjort militär grundutbildning (vpl, GSU,GMU eller GU) med godkända betyg (lägst J-5-5, X-5-5 eller J-2-2)
 • God fysisk prestationsförmåga
 • B-körkort
 • Skyddsvaktsutbildad
 • Brukare av AK 5
Personliga egenskaper
 • God samarbetsförmåga
 • Mycket noggrann, driven och säkerhetsmedveten
 • Stresstålig (bra på att tempoväxla från rutin verksamhet till högt tempo)
 • God socialkompetens/förmåga
 • Social situation som medger kvälls-, helg-och dygnstjänstgöring.
 • Fysisk stark
MERITERANDE
 • Tjänstgjort inom ramen för bevakningstjänst (IBSS motsv.)
 • Tjänstgjort som GSS/K i minst 1 år.
 • Utb på FM sambandssystem , sensorer.
 • Förarbevis Tgb 14.
 • Militärpolis
 • Utbildad stridssjukvårdare
 • Utbildad hundförare
 • Mono12
 • Brukare pistol 88
Vi söker dig som gillar att jobba i grupp i en rutinmässig men krävande arbetsmiljö. Du är driven, engagerad och jobbar aktivt för att lösa gruppens och plutonens tilldelade uppgifter. Den största delen av arbetet bedrivs inom ramen för skarp bevakningstjänst vilket ställer höga krav på fysisk och psykisk förmåga att hantera stress och plötsligt skiftande arbetsförhållanden.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Hästveda

Tillträdesdatum: Snarast

Befattningnivå: OR 1-4

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning upp till 8 år enligt "Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten."

Provanställning 6 månader tillämpas. Anställningen innebär heltidstjänstgöring och obligatorisk utlandstjänstgöring. Oregelbunden arbetstid och/eller jour- samt helgtjänstgöring förekommer.

Då anställningen är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Jon Hellberg Chef 2 NSKY pluton.Ola Modeér Stf Chef 2 NSKY pluton.

Mejl: lss-hastveda-nskyplut@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Amanda Rahlén. Mejl: F16-a1-adm@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO, nås via växeln 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 okt. 2023 (32 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare