ERP Specialist Operations till Backer

ERP Specialist Operations till Backer

Vi på Backer söker nu dig som vill vara med på resan att implementera nytt ERP-system för våra globala dotterbolag. Du får här en utmanande roll i ett stabilt och växande företag där du ges utrymme till stort eget ansvar likväl som samarbete i team. Backer ingår i NIBE-koncernen och har strategin att tillverka hållbara energilösningar i världsklass och därigenom bidra till omställningen mot ett mer hållbart samhälle. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt huvudkontor i Sösdala.

Din vardag

I den här rollen får du ansvar för att leda och vara delaktig i implementationsprojekt för vårt nya ERP-system Epicor, med fokus på Operations, processer för exempelvis inköp och logistik. Du blir en del av ett erfaret och engagerat team som består av affärssystemspecialister, utvecklare och supportmedarbetare med placering i Sverige och i Finland. Du arbetar primärt mot våra dotterbolag i Europa och kommer att ha en konsultativ roll med breda kontaktytor. Du utgår från vårt huvudkontor, men goda möjligheter finns att arbeta remote. När det är möjligt igen kan du förvänta dig en del tjänsteresor. I huvudsak arbetar du med att:
  • implementera Epicor; konfiguration, testning och dokumentation
  • skapa dig förståelse för verksamhetsprocesser och behov
  • stötta verksamheten och utbilda användare
  • viss support och problemlösning efterhand som Epicor tas i drift
Vem är du?

Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande roll som specialist inom affärssystem, applikationskonsult eller liknande. Vi kommer att utbilda dig i Epicor om du inte har arbetat med just det ERP-systemet tidigare. Viktigast är att du har god förståelse och intresse för verksamhetsprocesser inom Operations, Logistics och/eller Supply Chain. Det är en fördel om du har erfarenhet från internationella implementationsprojekt samt från tillverkande bolag. Du har goda språkkunskaper i engelska och gärna även i svenska.

Vi värderar drivkraft, samarbetsförmåga och eget ansvar högt hos oss. Det är viktigt att du trivs att ta egna initiativ och är prestationsinriktad men också ödmjuk. Du vill bidra till att skapa goda resultat, är lyhörd, pedagogisk och kommunikativ. Du trivs verkligen med bredden att kombinera dina tekniska färdigheter och systemkunskaper med förståelse för affären och organisationen.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Jenny Nilsson på jenny.nilsson@nexergroup.com alternativt +46 70 301 82 79. Välkommen med din ansökan på www.nexerrecruit.se/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Hässleholm
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 juni 2021 (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Backer AB ingår i den svenska börsnoterade värmekoncernen NIBE Industrier och sysselsätter ca 325 personer inom utveckling, tillverkning och försäljning av intelligenta lösningar för elvärme och energireglering. Vi bedriver verksamhet på två orter i Sverige, Sösdala i Skåne och Kolbäck i Västmanland. Backer AB i Sösdala är beläget 5 minuters promenad från Pågatågsstationen.

Enheten i Sösdala utgör tillika huvudkontor för affärsområdet NIBE Element, vars verksamhet omfattar ca 70 enheter förlagda i Europa, Asien, Australien samt Nord- och Centralamerika. Våra lösningar levereras till kunder inom flera olika branscher och fungerar som en viktig del, antingen i våra kunders färdiga produkter, eller i våra kunders tillverkande processer. Kraven på våra lösningar är högt ställda, och flera av våra kunder är att anse som ledande inom sina respektive segment. Vår långsiktiga strategi är att tillverka hållbara energilösningar i världsklass och därigenom bidra till omställningen mot ett mer hållbart samhälle och minskat koldioxidavtryck. Vi ser vårt miljöansvar i hela förädlingskedjan och strävar efter att minska produkternas miljö- och klimatpåverkan under hela livscykeln, för såväl dagens som kommande generationer.