Riskcontroller till Finanssupport i Sydsverige

Riskcontroller till Finanssupport i Sydsverige

Riskcontroller till Finanssupport i Sydsverige AB
Vi söker dig som vill vara en del utav ett mindre bolag där din specialistkompetens värderas högt. Tillsammans med dina kollegor inom risk- och compliance utgör ni ett viktigt stöd för sparbankerna som är bolagets uppdragsgivare. Här välkomnas du till ett självständigt och fritt arbete där du får möjlighet att samarbeta och utvecklas tillsammans med flera specialister inom sina områden.

Dina arbetsuppgifter
Som Riskcontroller ansvarar du för att tydliggöra, identifiera och mäta risker inom bankerna. Du övervakar och kontrollerar bolagens riskhantering, kontrollerar och analyserar bolagens väsentliga risker. Du kommer att arbeta med löpande rapportering och utveckla bankernas regelverk inom risk. Du är också ett stöd i arbetet med riskstrategier. Det arbetet som du genomför dokumenterar och presenterar du för de olika bankernas styrelser. Självklart finns ett genuint intresse för att hålla dig uppdaterad och påläst om vad som är nytt inom ditt gebit. Tjänsten är placerad på Snapphanebygdens Sparbanks kontor i Vittsjö men du besöker samtliga banker kontinuerligt.

Din profil
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi/bank/finans eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet från en liknande roll, inom risk, revision eller granskning. Du har en god förståelse för bank och finans, antingen genom att ha arbetat inom branschen eller genom granskning av den. För att vara aktuell för denna tjänst krävs det att du har mycket god datavana, speciellt i Excel. Du kan uttrycka dig väl i svenska när det gäller tal och skrift. B-körkort och egen bil är ett krav.

Dina personliga egenskaper är av största vikt! Vi söker dig som är analytisk och granskande i ditt sätt att ta dig an uppgifter. Du är bekväm med att presentera fakta och underlag för dina uppdragsgivare och påvisa de risker som du upptäckt. Du har lätt för att prioritera och växla mellan detalj och helhet. Du arbetar självständigt och är van vid att planera och strukturera ditt arbete. För att lyckas i denna roll är du en social och kommunikativ person som trivs med att träffa nya människor. Du har lätt för att samarbeta och tar dig an ditt uppdrag med stor förståelse för din uppgift men också för verksamhetens bästa.

Ansökan
Vi ser mycket fram emot din ansökan! I den här rekryteringen samarbetar Finanssupport i Sydsverige AB med Maxkompetens i Kristianstad. Ansökan tas emot via Maxkompetens hemsida, www.maxkompetens.se. Eventuella frågor gällande tjänsten besvaras av Rekryteringskonsult Alexandra Ivstam på 044-7814482. Sista ansökan är den 25/1 2021.

Mer om bolaget
Finanssupport i Sydsverige AB är ett bolag som tillhandahåller specialisttjänster inom Riskkontroll, Compliance, AML, IT-säkerhet och informationssäkerhet. För närvarande hjälper bolaget fem sparbanker med dessa specialisttjänster. Det är Ekeby Sparbank, Ivetofta Sparbank i Bromölla, Markaryds Sparbank, Snapphanebygdens Sparbank och Sparbanken Boken. Det är också dessa fem sparbanker som gemensamt äger Finanssupport i Sydsverige AB. I samband med denna rekrytering kommer bolaget att inleda samarbete med ytterligare två sparbanker.
Mer info
Kontaktperson Maxkompetens
Email Mejla Maxkompetens
Område Hässleholm
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Maxkompetens
Sista ansökningsdag 25 jan 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande företag inom bemanning och rekrytering riktat mot teknik, IT och industri. Vi startade vår verksamhet 2003 och har idag kontor på tio orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har dagligen ca 350-400 konsulter ute på uppdrag.