Växlare

Växlare

Mantena har fått förtroendet att utföra underhållet av fordonen i Öresundstågstrafiken från december 2020, och i samband med Mantenas etablering av verksamheten i ett av Nordens största underhållsavtal, behöver vi nu styrka vår organisation med kompetens och erfarenhet.
Öresundståg är det gemensamma tågsystemet mellan Sverige och Danmark för trafikering av tåg över Öresundsbron. Årligen sker över 25 miljoner resor med Öresundstågen i Sverige. Trafiken på den svenska delen upphandlades under 2019 och tilldelades SJ som operatör och Mantena som underhållare för en 8 årsperiod med möjlighet till ytterligare 2 års förlängning. Trafiken utförs med 111 tre-vagnars motorvagnar av typen X31 som tillsammans producerar 27,5 miljoner fordonskilometer per år.
Depån i Hässleholm är byggd för att kunna tillgodose allt behov av underhåll för samtliga fordon i Öresundstågssystemet. Den under 2020 färdigställda depån som ägs av Region Skåne och omfattar en verkstad med 10 spårplatser, reservdelslager, komponentverkstad, hjulsvarv, kombitvätthall och städplattformar. Totalt kommer ca 140 medarbetare ha sin arbetsplats i depån från verksamhetens start. Lokförare och Kundvärdar för trafiken kommer också att utgå från Hässleholm.

Arbetsuppgifter
 • Växling och flytt av fordon
 • Tekniskt underhåll
 • Test av viktiga tekniska funktioner på fordonet
 • Tvätt av fordonet
 • Säkerhetssyn
 • Klargöring av fordon
 • Andra förekommande arbetsuppgifter
Kvalifikationer
Du har lägst gymnasiekompetens. Det är mycket viktigt med flytande kunskaper i svenska, i tal och skrift, vi ser även att du har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Du behöver även ha körkort för personbil och ha fyllt 20 år.

För att kunna arbeta som växlare hos oss krävs en godkänd hälsoundersökning utifrån Transportstyrelsens bestämmelser. Innan anställning krävs också genomförande av urvalstester och godkänt alkoholtest- och drogtest.

Då arbetet är fysiskt krävande är god fysik en förutsättning. Det är ett krav att du har lokförarbevis sedan tidigare, likaså om du har tidigare erfarenhet av att jobba med underhåll av tåg.

Personliga egenskaper
 • Självständig och målinriktad
 • Lösningsorienterad och nytänkande
 • Teamorienterad med vana att samarbeta
 • Stresstålig
Vi erbjuder
Tjänsten är på heltid och innebär arbete i skift då vår verksamhet är öppen 24 timmar om dygnet 365 dagar om året.

Mantena agerar i en stabil och hållbar framtidsbransch med trygga arbetsförhållande. Mantena kännetecknas av begåvade, engagerade medarbetare som arbetar varje dag för att se till att allt går som på räls, förr de resande – bokstavligen. Vi strävar efter att vara en attraktiv, trivsam och högpresterande arbetsplats med kunden i fokus. Vi jobbar med ständiga förbättringar och utveckling av verksamheten och individen, på så sätt att Mantena ska fortsätta att vara Nordens mest nytänkande totalleverantör av underhållstjänster. Vi lever efter våra värderingar förtroende, effektivitet och innovation, kom och var med på vår resa.
Mer info
Kontaktperson Elisabet Granström
Telefon 070-2008769
Område Hässleholm
Yrkesroll Fordon, Transport & Logistik, Chaufför
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://201612.webcruiter.no/Main/Recruit/Public/4369805468?link_source_id=5465334666
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)